ANONIMUSI NAPADAJU LEDI GAGU I KIM KARDAŠIJAN

Izvor: Kurir, 26.Dec.2011, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"ANONIMUSI" NAPADAJU LEDI GAGU I KIM KARDAŠIJAN

Na udaru će se naći i Džastin Biber i Tejlor Svift

PARIZ - Hakerska grupa "Anonimusi" objavila je da će sledeći napadi biti usmereni na poznate ličnosti poput Džastina Bibera, Ledi Gage, Kim Kardašijan i Tejlor Svift.

"Anonimusi" su napali sajt privatne obaveštajne agencije "Stratfor". Ta grupa hakera ukrala je više hiljada mejlova, internet lozinki i podataka sa kreditnih kartica iz baze privatne nevladine organizacije za prikupljanje i analizu globalnih informacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << "Stratfor" sa sedištem u Ostinu u američkoj državi Teksas, javio je Bi-Bi-Si. Hakeri su obećali da je to samo početak "božićnog napada na dugu listu meta" koja bi mogla da potraje celu sledeću nedelju.

Jedan od hakera "Anonimusa" naveo je u internet poruci da je ta grupa iskoristila kreditne kartice klijenata "Stratfora" da bi došla do višemilionske dolarske donacije koju planiraju da proslede različitim humanitarnim organizacijama i da su hakeri uspeli da dođu to takvih informacija, jer "Stratfor" ne šifrira podatke, navodi Bi-Bi-Si.

Ukradeni su podaci sa više od 90.000 kreditnih kartica zaposlenih u pravosudnim i obaveštajnim organima, kao i od novinara. Na listi se, između ostalih, našli podaci zaposlenih u Armiji SAD, Vazduhoplovnim snagama SAD i policiji Majamija, navode agencije.

Iz "Stratfora" su saopštili da su zamrznuli mejlove i svoje servere na neko vreme, pošto su saznali za upad hakera u bazu podataka. U elektronskom pismu, koje je potpisao izvršni direktor "Stratfora" Džordž Fridman navodi se da ta kompanija sarađuje blisko sa američkim pravosudnim organima kako bi se otkrilo ko stoji iza hakerskog napada.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Anonimusi napali sajt Stratfora

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Dec.2011

PARIZ - Veb sajt privatne obavještajne agencije "Stratfor" napali su za katolički Božić hakeri "Anonimusi".

Nastavak na Nezavisne Novine...

"Anonimusi" napadaju Ledi Gagu i Kim Kardašijan

Izvor: Glas javnosti, 27.Dec.2011, 07:19

PARIZ - Hakerska grupa "Anonimusi" objavila je da će sledeći napadi biti usmereni na poznate ličnosti poput Džastina Bibera, Ledi Gage, Kim Kardašijan i Tejlor Svift..."Anonimusi" su napali sajt privatne obaveštajne agencije "Stratfor". Ta grupa hakera ukrala je više hiljada mejlova, internet...

Nastavak na Glas javnosti...

Hakeri priznali krađu podataka o kreditnim karticama

Izvor: Krediti.rs, 27.Dec.2011

Grupa hakera saopštila je da su ukrali više hiljada mailova, Internet lozinki i podataka sa kreditnih kartica iz baze privatne nevladine organizacije za prikupljanje i analizu globalnih informacija "Stratfor" sa sedištem u Ostinu u američkoj državi Teksas, javio je danas britanski BBS.

Nastavak na Krediti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.