Veštak: U srebreničkim grobnicama i osobe stradale pre jula 1995.

Izvor: Blic, 27.Avg.2015, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veštak: U srebreničkim grobnicama i osobe stradale pre jula 1995.

Veštak odbrane za demografiju Svetlana Radovanović rekla je na suđenju generalu Ratku Mladiću pred Haškim tribunalom da je u srebreničkim masovnim grobnicama bilo i osoba stradalih i pre jula 1995. godine, odnosno pada Srebrenice.

Ratko Mladić

"Ta lica su mogla biti pronađena u grobnicama. To što je neko nađen u grobnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ne znači da je stradao u julu 1995, posle pada Srebrenice", rekla je Radovanovićeva.

Ona je navela da to proizilazi iz dokumenata takozvane Armije BiH i Ministarstva odbrane BiH, u koje su i demografski eksperti tužilaštva imali uvid, preneli su beogradski mediji.

Radovanovićeva je danas završila svedočenje, a zatim su Mladićevi branioci nastavili da ispituju svedoka odbrane Simu Tuševljaka, koji je iskaz započeo još u julu.

Tuševljak će na pitanja zastupnika odbrane nastaviti da odgovara u ponedeljak, 31. avgusta.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.