RATKO MLADIĆ DIGAO ZEMUN NA NOGE: Misteriozni paket prestravio zaposlene u pošti!

Izvor: Kurir, 19.Apr.2015, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RATKO MLADIĆ DIGAO ZEMUN NA NOGE: Misteriozni paket prestravio zaposlene u pošti!

Zaposleni u glavnom distributivnom centru „Pošta“ u Ugrinovačkoj ulici u Zemunu u sredu su se uspaničili kada su dobili paket na kom je pisalo samo: “Za Srbe zločince i huligane”, pa su pozvali policiju, sumnjajući da je unutra eksplozivna naprava.

Međutim, umesto bombe u manjoj kutiji, na kojoj nije bilo adrese primaoca, pronađeni su novinski tekstovi, fotografija haškog optuženika Ratka Mladića >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << (72), ali i pismo od nepoznatog pošiljaoca iz Australije, koji je u njemu naveo da je zbog „generala proveo osam meseci u zatvoru“.

Prema saznanjima, jedan od poslatih tekstova ima naslov „Zbog Ratka Mladića sam osam meseci proveo u pritvoru“, u kojem se nalazi izjava i slika pevača „Leksington benda“ Bojana Vaskovića (31), koji je optužen da je bio jedan od „jataka“ uhapšenog generala.

Zaposleni u „Pošti“ su odmah pozvali policiju sumnjajući da je neka eksplozivna naprava u pitanju.

- Prvi poziv zabeležili su policajci u stanici u Zemunu. Odmah su izašli na teren i pozvali kolege iz Kontradiverzione ekipe MUP-a Srbije. Za svega nekoliko minuta stigao je dobro opremljen tim sa najsavremenijim uređajima koje poseduju. Nakon detaljne provere ustanovljeno je da nema mesta panici i da je u pitanju običan paket na šta su se svi u uverili kada su ga otvorili - objašnjava naš sagovornik blizak ovom slučaju.

Policija utvrđuje ko je misteriozni pošiljalac još čudnijeg paketa i iz kojeg je grada poslat, a koji se nije libio da napiše i propratnu poruku.

Proces desetorici optuženih da su od 2002. do 2006. skrivali Mladića kako ne bi bio izručen Hagu, nastavlja se 8. maja. Advokat Nemanja Govedarica, branilac Stanka Ristića i njegovog sina rekao je da je odbrana na pripremnom ročištu predložila da na suđenju svedoči Ratko Mladić, a da sud o tome treba da odluči naknadno. Odbrana je, kako saznajemo, kao svedoke predložila i Biljanu Plavšiću, osuđene generale Nebojšu Pavkovića i Dragoljuba Ojdanića, kao i Zorana Lilića. Proces je krenuo ispočetka jer je promenjen sudija, a svi optuženi su negirali krivicu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.