Ljajić: Slučaj Haradinaj - ne treba da budemo optimisti

Izvor: B92, 14.Jan.2017, 10:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Slučaj Haradinaj - ne treba da budemo optimisti

Beograd -- Potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić izjavio je da nije preterani optimista kada je u pitanju izručenje nekadašnjeg lidera OVK Ramuša Haradinaja Srbiji.

"Plašim se, imajući u vidu iskustvo i praksu, da ne treba da budemo optimistični", rekao je Ljajić za Radio-televiziju Srbije govoreći o tome šta očekuje da će odlučiti francusko pravosuđe.

On je rekao i da Srbija u slučaju Haradinaja želi sudski epilog, a ne politizaciju, ali da smatra >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se poslednjih dana pokazuje da je argument politike jači od argumenta prava.

"Postoje svedoci, ljudi su ubijeni, želimo sudski epilog, a ne politizaciju. Čuli smo i argumente iz Prištine i argumente odbrane Haradinaja. Nema priče o žrtvama, zločinima, porodicama, samo čisto politički argumenti", rekao je Ljajić.

Haradinaj je pre dva dana pušten na uslovnu slobodu i ne sme da napušta Francusku sve dok pravosudni organi te zemlje ne donesu odluku o zahtevu Srbije za njegovo izručenje. ;

Haradinaj je uhapšen 4. januara po nalogu Srbije iz 2005. zbog sumnje da je 1998. i 1999. počinio ratne zločine nad Srbima i drugim nealbancima. Istraga protiv Haradinaja pokrenuta je 2004. godine.

Haradinaju je suđeno u Haškom tribunalu za ratne zločine, ali je 2012. oslobođen svih optužbi.

Srbiija sada tvrdi da ima nove dokaze za njegovu umešanost u zločine protiv čovečnosti 1998. i 1999. godine na Kosovu.
Pogledaj vesti o: Rasim Ljajić

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LAJIĆ STRAHUJE: Plašim se da ne treba da budemo optimisti kad je reč o Haradinaju

Izvor: Kurir, 14.Jan.2017

..."Plašim se, imajući u vidu iskustvo i praksu, da ne treba da budemo optimistični", rekao je Ljajić govoreći o tome šta očekuje da će odlučiti francusko pravosuđe..BONUS VIDEO: Haradinaj od hapšenja do oslobađanja..On je rekao i da Srbija u slučaju Haradinaja želi sudski epilog, a ne...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.