Pajtić: Neadekvatna terapija koju daje Vučić

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2015, 18:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Neadekvatna terapija koju daje Vučić

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da je "apsolutno neodgovarajuća terapija" koju premijer Aleksandar Vučić i Vlada Srbije daju srpskom društvu, ističući da DS jedini ima potencijal da pobedi aktuelnu vlast na narednim izborima. SNS je poručila Pajtiću da se "ne brine o javnim finansijama, privrednom rastu i zaposlenosti", jer je, tvrde naprednjaci, već viđeno kako je DS sve to "godinama stručno uništavala, puneći svoje džepove i dovodeći građane na rub siromaštva".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Smanjenje penzija je bio izuzetno loš potez koji nije deo terapije nego naprotiv, pogoršava stanje zbog toga što smanjenje penzija dovodi do smanjenja privrednih tokova, do smanjenja prometa u maloprodaji, do smanjenja proizvodnje u poljoprivredi i na kraju i do manjih priliva u budžet ", rekao je Pajtić u izjavi dostavljenoj medijima.

On je ocenio da zbog toga DS ima obavezu da okupi sve što se ne slaže sa takvom politikom vlasti i sve ljude koji vide "koliko su zapravo rezultati vlade loši".

DS je, kako tvrdi, "prirodna matica za sve pro-demokratske slobodne pristojne snage u društvu koje žele da se suprotstave izuzetno tragično neuspešnoj vladi".

"Mi smo kao stranka zaista jedini koji imaju potencijal i infrastrukturu da se suprotstave i pobede ovu vlast na narednim izborima", smatra Pajtić.

On tvrdi da je Srbija prošle godine imala smanjenja industrijske proizvodnje za sedam odsto što je "dramatično i što niko u Evropi nije imao".

Lider DS tvrdi i da je postojalo smanjenje za dva i po posto bruto društvenog proizvoda i da postoji samo 80 evra stranih direktnih investicija po glavi stanovnika godišnje.

"Tako ne može da se ide napred i tako ne može da se ide nigde. Mi smo kao stranka izuzetno zabrinuti zbog načina na koji Vučić i njegova vlada vode ovo društvo", zaključio je Pajtić.

DS matica za prodemokratske i slobodne snage

Pajtić izjavio je danas da je DS "prirodna matica" za sve prodemokratske i slobodne snage u Srbiji koje žele da se suprotstave aktuelnoj vlasti i pobede na sledećim izborima.

Pajtić je danas posetio Prokuplje, a povodom pristupanja DS-u 23 člana bivšeg prokupačkog Odbora URS-a, koji ima i tri mesta u lokalnom parlamentu.

Pajtić je izjavio da su smanjenje plata i penzija kontraproduktivni, jer izazivaju pad standarda, smanjenje proizvodnje, te i manji priliv u republički budžet.

"Zbog toga mi kao stranka imamo obavezu da okupimo sve one koji se ne slažu sa ovakvom politikom Vlade Srbije i sve one ljude koji vide koliko su njeni rezultati loši", kazao je Pajtić.

Dodao je da je Srbija prošle godine imala sedam odsto manju industrijsku proizvodnju i dva i po odsto manji bruto društveni proizvod, i samo 80 evra po glavi stanovnika godišnje direktnih stranih investicija.

Zbog najave prelaska članova nekadašnjeg Opštinskog odbora URS u Prokuplju u DS, ostavku na mesto predsdnika Opštinskog odbora DS dao je Nenad Radmanović.

On je za Agenciju Beta kazao da se ne slaže sa izjavom Pajtića da je pristupanje članova URS-a jača DS, već smatra da je slabi jer su, kako je rekao, članovi URS direktno uticali na rušenje vlasti u Prokuplju i pomogli da SNS dođe na vlast.

SNS: Pajtić da ne brine o finansijama i zaposlenosti

Srpska napredna stranka poručila je danas lideru DS Bojanu Pajtiću da se "ne brine o javnim finansijama, privrednom rastu i zaposlenosti", jer je, tvrde naprednjaci, već viđeno kako je DS sve to "godinama stručno uništavala, puneći svoje džepove i dovodeći građane na rub siromaštva".

"Kad već Pajtić pominje finansije, pitamo ga kada će da vrati tri miliona evra narodnih para, koje je oteo iz Razvojne banke Vojvodine?", navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjaci pitaju Pajtića, koji je i vojvođanski premijer, "kako ga više nije sramota da ni danas ne bude na svom radnom mestu, i šta građani Vojvodine, koji ga plaćaju, imaju od njegovog šetkanja po Srbiji".

PS: Pajtić da poštedi građane populističkih priča

Vojvođanski odbor Pokreta socijalista pozvao je Pajtića da "poštedi građane svojih populističkih priča i navodne brige o tome kako premijer Aleksandar Vučić i Vlada Srbije vode društvo".

U saopštenju se ocenjuje da Pajtić koji je, kako se tvrdi, "tokom vladavine Borisa Tadića ćutao i čuvao svoju fotelju", ima najmanje prava da kritikujete aktuelnu republičku vladu i premijera.

"Da ste se tokom prethodnih godina bar jednom zamislili nad sudbinom građana i podigli svoj glas protiv uništavanja srpske privrede i rasipanja državnih para, danas bi svima bilo lakše - i vladi i građanima Srbije", smatraju u Pokretu socijalista.

Oni tvrde da su Pajtiću, i tada i danas, najvažniji njegov lični interes i opstanak na vlasti, dok su mu građani "bili i ostali samo moneta za potkusurivanje".


Pogledaj vesti o: Prokuplje

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pajtić: DS matica za prodemokratske snage

Izvor: RTS, 03.Mar.2015

Lider demokrata Bojan Pajtić izjavio je da je DS "prirodna matica" za sve prodemokratske i slobodne snage u Srbiji koje žele da se suprotstave aktuelnoj vlasti i pobede na sledećim izborima. . Pajtić je posetio Prokuplje,...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.