03. mart  2015. 16.44  →  20.57 | Izvor: Tanjug, Beta, RTV

Pajtić: Neadekvatna terapija koju daje Vučić

PROKUPLJE -

Lider Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas da je "apsolutno neodgovarajuća terapija" koju premijer Aleksandar Vučić i Vlada Srbije daju srpskom društvu, ističući da DS jedini ima potencijal da pobedi aktuelnu vlast na narednim izborima. SNS je poručila Pajtiću da se "ne brine o javnim finansijama, privrednom rastu i zaposlenosti", jer je, tvrde naprednjaci, već viđeno kako je DS sve to "godinama stručno uništavala, puneći svoje džepove i dovodeći građane na rub siromaštva".

video icon

"Smanjenje penzija je bio izuzetno loš potez koji nije deo terapije nego naprotiv, pogoršava stanje zbog toga što smanjenje penzija dovodi do smanjenja privrednih tokova, do smanjenja prometa u maloprodaji, do smanjenja proizvodnje u poljoprivredi i na kraju i do manjih priliva u budžet ", rekao je Pajtić u izjavi dostavljenoj medijima.

DS je, kako tvrdi, "prirodna matica za sve pro-demokratske slobodne pristojne snage u društvu koje žele da se suprotstave izuzetno tragično neuspešnoj vladi".

"Mi smo kao stranka zaista jedini koji imaju potencijal i infrastrukturu da se suprotstave i pobede ovu vlast na narednim izborima", smatra Pajtić.

On tvrdi da je Srbija prošle godine imala smanjenja industrijske proizvodnje za sedam odsto što je "dramatično i što niko u Evropi nije imao".

Lider DS tvrdi i da je postojalo smanjenje za dva i po posto bruto društvenog proizvoda i da postoji samo 80 evra stranih direktnih investicija po glavi stanovnika godišnje.

"Tako ne može da se ide napred i tako ne može da se ide nigde. Mi smo kao stranka izuzetno zabrinuti zbog načina na koji Vučić i njegova vlada vode ovo društvo", zaključio je Pajtić.

DS matica za prodemokratske i slobodne snage

Pajtić izjavio je danas da je DS "prirodna matica" za sve prodemokratske i slobodne snage u Srbiji koje žele da se suprotstave aktuelnoj vlasti i pobede na sledećim izborima.

Pajtić je danas posetio Prokuplje, a povodom pristupanja DS-u 23 člana bivšeg prokupačkog Odbora URS-a, koji ima i tri mesta u lokalnom parlamentu.

Pajtić je izjavio da su smanjenje plata i penzija kontraproduktivni, jer izazivaju pad standarda, smanjenje proizvodnje, te i manji priliv u republički budžet.

"Zbog toga mi kao stranka imamo obavezu da okupimo sve one koji se ne slažu sa ovakvom politikom Vlade Srbije i sve one ljude koji vide koliko su njeni rezultati loši", kazao je Pajtić.

Dodao je da je Srbija prošle godine imala sedam odsto manju industrijsku proizvodnju i dva i po odsto manji bruto društveni proizvod, i samo 80 evra po glavi stanovnika godišnje direktnih stranih investicija.

Zbog najave prelaska članova nekadašnjeg Opštinskog odbora URS u Prokuplju u DS, ostavku na mesto predsdnika Opštinskog odbora DS dao je Nenad Radmanović.

On je za Agenciju Beta kazao da se ne slaže sa izjavom Pajtića da je pristupanje članova URS-a jača DS, već smatra da je slabi jer su, kako je rekao, članovi URS direktno uticali na rušenje vlasti u Prokuplju i pomogli da SNS dođe na vlast.

SNS: Pajtić da ne brine o finansijama i zaposlenosti

Srpska napredna stranka poručila je danas lideru DS Bojanu Pajtiću da se "ne brine o javnim finansijama, privrednom rastu i zaposlenosti", jer je, tvrde naprednjaci, već viđeno kako je DS sve to "godinama stručno uništavala, puneći svoje džepove i dovodeći građane na rub siromaštva".

"Kad već Pajtić pominje finansije, pitamo ga kada će da vrati tri miliona evra narodnih para, koje je oteo iz Razvojne banke Vojvodine?", navodi se u saopštenju SNS.

Naprednjaci pitaju Pajtića, koji je i vojvođanski premijer, "kako ga više nije sramota da ni danas ne bude na svom radnom mestu, i šta građani Vojvodine, koji ga plaćaju, imaju od njegovog šetkanja po Srbiji".

PS: Pajtić da poštedi građane populističkih priča

Vojvođanski odbor Pokreta socijalista pozvao je Pajtića da "poštedi građane svojih populističkih priča i navodne brige o tome kako premijer Aleksandar Vučić i Vlada Srbije vode društvo".

U saopštenju se ocenjuje da Pajtić koji je, kako se tvrdi, "tokom vladavine Borisa Tadića ćutao i čuvao svoju fotelju", ima najmanje prava da kritikujete aktuelnu republičku vladu i premijera.

"Da ste se tokom prethodnih godina bar jednom zamislili nad sudbinom građana i podigli svoj glas protiv uništavanja srpske privrede i rasipanja državnih para, danas bi svima bilo lakše - i vladi i građanima Srbije", smatraju u Pokretu socijalista.

Oni tvrde da su Pajtiću, i tada i danas, najvažniji njegov lični interes i opstanak na vlasti, dok su mu građani "bili i ostali samo moneta za potkusurivanje".

 

Srodne vesti

Broj komentara: 7

DOKON  03. 03. 2015. | 16:50
IZ OVOG NASLOVA,ostaje zakljucak ,da si ti slovom i brojem obican trut !
Pedja  03. 03. 2015. | 17:54
@DOKON I premijer ti je dokon, mada tvrdi da je veliki radnik i da takoreći ne spava. Tako je vredan bio i kad je prošli put bio na vlasti, pa kad ga je narod oterao sa vlasti ostavio je državu u rasulu, a ljude bez ikakvih plata, penzija, struje, benzina i bilo čega drugog.
90
7
Istina  03. 03. 2015. | 18:47
Adekvatna terapija koju nudi Pajtić :-) :-)
DOKON  03. 03. 2015. | 19:44
@Predraze,nemam prikladniju rec za Pajtica ,osim da je ordinarni ekoloski PROIZVOD TRUTA u partiji DS ,a to sto ti nalazis da sam pogresio,moraces samo koji dan da sacekas i da se uveris ko je PAJTIC u kuci i u partiji !
Uskoro ces se uveriti !! Pozrav prijatelju Borislavu !
Stevan  04. 03. 2015. | 08:07
@DOKON Pajtić je trenutno prilično najzreliji i najbolji političar opozicije u Srbiji.Na žalost naša boljka je da nikad ne znamo da prepoznamo ko je dobar i biramo od loš do najgori.Pajtić je trebao biti premijer u Tadićevom mandatu ali psihologu nije odgovarao izuzetno jak političar u svom timu, pa je preuzeo sve funkcije i slično kao i Vučić, hteo je sve sam da uradi.Onaj koji sam sve hoće da uradi, obično ne uradi ništa.
5
2
terapeut  03. 03. 2015. | 23:28
Pomislih da je naslov: Neadekvatna terapija koju daju Vučiću ...
Predrag S.  03. 03. 2015. | 23:54
Od terapije koju je primenila Demokratska Stranka 400.000 ljudi i dalje se leci u zavodu za zaposljavanje.