Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Apr.2017, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska štampa pozdravila ulazak Makrona u drugi krug izbora

Evropska štampa pozdravila je u nedelju uveče u prvim reakcijama ulazak kandidata centra Emanuela Makrona u drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj, mada su neki listovi ocenili da drugoplasirana u prvom krugu, kandidatkinja ekstremne desnice Marin Le Pen predstavlja "pretnju".

Britanski Gardijan ocenio je da Makron "predstavlja najbolju nadu za veliku državu koja je duboko potresena" napadima, ali navodi da nije "isključena pretnja ekstremne desnice".
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Fajnenšenal tajms preneo je da će 7. maja doći do "krunisanja" Makrona, ali dodaje da će mladi centrista verovatno morati dosta da pregovara kako bi ostvario svoj program.

Nemački Špigl je ocenio da Makronova pobeda predstavlja "veliki šamar za francuski establišment, kako za desničare i pristalice Šarla de Gola, tako za socijaliste na vlasti s predsednikom Fransoa Olandom".

Belgijski Soar naveo je da su Francuzi na "Trampov način očistili tradionalne političare u Francuskoj i izabrali dve ličnosti van tog sistema".
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.