Drugi krug predsedničkih izbora u Tunisu

Izvor: Studio B, 21.Dec.2014, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drugi krug predsedničkih izbora u Tunisu

U Tunisu je jutros počelo glasanje u drugom krugu predsedničkih izbora, na kojima se takmiče dva kandidata.

Glasači biraju između 88. godišnjeg Bedžija Kaida Esebsija, lidera antiislamističke partije Nida Tunes, i Monsefa Marzukija, koji se nalazi na čelu saveza sa umerenim islamističkim pokretom Enahda.

Rezultati glasanja biće saopšteni između ponedeljka i srede, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << AFP.

Time će Tunis, kako je navela agencija Rojters, da okonča poslednje korake ka punoj demokratiji posle skoro četiri godine od ustanka koji je doveo do svrgavanja autokratskog režima Zina El-Abidina Bena Alija.

Sa novim progresivnim ustavom i parlamentom izabranim u oktobru, Tunis predstavlja primer demokratskih promena u regionu koji se još uvek bori sa posledicama Arapskog proleća 2011. godine, navele su zapadne agencije.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Tunis bira predsednika

Izvor: B92, 21.Dec.2014

U Tunisu je jutros počelo glasanje u drugom krugu predsedničkih izbora, na kojima se takmiče dva kandidata...Glasači biraju između 88-godišnjeg Bedžija Kaida Esebsija, lidera antiislamističke partije Nida Tunes, i Monsefa Marzukija, koji se nalazi na čelu saveza sa umerenim islamističkim pokretom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.