Zapadni Balkan kaska za EU u ciljevima za CO2

Izvor: EurActiv Srbija, 30.Nov.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapadni Balkan kaska za EU u ciljevima za CO2

Ciljevi zemalja Zapadnog Balkana za smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte dosta se medjusobno razlikuju, a najambicioznije namere pokazala je Albanija. Medjutim, u celini ciljevi svih zemalja regiona nisu dovoljno ambiciozni u poredjenju sa planovima EU kojoj žele da se priključe, ocenjuju evropske i regionalne ekološke organizacije, koje ukazuju da region treba u najmanju ruku da se ugleda na najsiromašnije članice >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << EU. Stav ekoloških organizacija je da su klimatski ciljevi EU dostižni za zemlje jugoistočne Evrope, a kako bi tu ideju popularisale predstavile su i video igru kroz koju se može steći uvid u mogućnosti i posledice različitih pravaca razvoja.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Zapadni Balkan kaska za EU u ciljevima za CO2

Izvor: Beta, 30.Nov.2015

Ciljevi zemalja Zapadnog Balkana za smanjenje emisija gasova sa efektom staklene bašte nisu dovoljno ambiciozni u poređenju sa planovima EU kojoj žele da se priključe, ocenile su danas evropske i regionalne ekološke organizacije.U okviru međunarodnih napora da se organiči globalno zagrevanje,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.