Izvor: Blic, 22.Sep.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vujanović: Stav Crne Gore o inicijativi Srbije u oktobru

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović rekao je da će državni stav o inicijativi Srbije da Međunarodni sud pravde oceni zakonitost proglašenja nezavisnosti Kosova saopštiti u oktobru kada ta tema bude na dnevnom redu UN.

Vujanović, koji u Njujorku učestvuje na zasedanju Generalne skupštine UN, rekao je Televiziji Crne Gore da „nema nikakve potrebe da Crna Gora saopštava državni stav o toj temi, dok ona ne bude na raspravi”.

Predsednik Crne Gore se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u Njujorku sastao sa predsednikom Generalne skupštine UN Migelom Eskotom Brokmanom i potvrdio spremnost Crne Gore da bude pouzdan partner te svetske organizacije.

Crnogorski predsednik će tokom boravka u Njujorku imati niz bilateralnih susreta sa predstavnicima zemalja učesnica Generalne skupštine UN-a, a 26. septembra će govoriti na glavnoj debati skupštine.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Tadić: Da pravda bude zadovoljena

Izvor: RTS, 23.Sep.2008, 19:37

"Kosovo je, između ostalog, esencijalna veza između naše ponosne nacionalne prošlosti i naše izvesne evropske budućnosti. To je ono što danas povezuje tradiciju Srbije sa njenom budućnošću", rekao je predsednik Srbije Boris Tadić, zatraživši podršku za inicijativu da Međunarodni sud pravde...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.