Vučić: Srbija je daleko od bankrota

Izvor: Blic, 14.Jul.2015, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Srbija je daleko od bankrota

- Srbija je daleko od bankrota i nikada neće biti u sličnoj situaciji. Za prvih šest meseci Srbija je zaradila ili potrošila, možete to da nazovete kako god hoćete, 100 milijardi dinara - rekao je Vučić večeras u Vrnjačkoj banji na proslavi dana opštine.

Premijer Srbije je rekao da to Srbiji daje mogućnost za povećenja plata i penzija u javnom sektoru.

- Ako budemo ulagali imaćemo pozitivan rast >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i postaćemo malo svetsko čudo koje svet priznaje - rekao je Vučić.

Povodom dana opštine Vrnjačka banja premijer Srbije je iskoristio priliku da predstavi projekte za razvoj turizma u Srbiji. On je rekao da su čelni ljudi Vrnjačke banje pokazali izuzetnu energiju i dali su nove ideje da se poboljša turizam u Vrnjačkoj banji.

- Spremni smo da odvojimo još novca za Vrnjačku banju kako bi kapaciteti za turiste bili još veći. Bazen, koji će se koristiti u Beogradu na Evropskom prvenstvu u vaterpolu, će se nakon toga preseliti u Vrnjačku banju. Tako će Vrjačka banja dobiti i zatvoreni bazen što će privući brojne sportsite - rekao je Vučić.

 Vučić se osvrnuo i na aerodrom “Morava” u Lađevcima kod Kraljeva i rekao da očekuje njegov brz završetak i puštanje u saobraćaj. Kao i da očekuje završetak Koridora 10 i 11 i početak izgradnje Moravskog koridora.

- Na taj način završetkom putne infrastrukture turisti bi mogli od Beograda do Vrnjačke banje mogli da stignu za dva sata bez problema - kaže Vučić.

Vučić je nakon održanog govora u kongresnoj hotela “Zvezda” otvorio novi, moderni Vrnjački park.

- Smejali su mi se što sam promovisao turizam u Srbiji. Pogledajte kako večeras izgleda Vrnjačka banja. Puna je posetilaca. Mi Srbi bolujemo od jedne teške bolesti koju bih mogao opisati na taj način da nam je sve tuđe lepše nego naše - rekao je Vučić.

Laureati opštine Vrnjačka Banja

Ovogodišnji laureati opštine Vrnjačka Banja su ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji je dobio povelju, ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić koji je dobio plaketu sa zlatnim amblemom, državni sekretar u ministarstvu privrede Dragan Stevanović, savetnik ministra omladine i sporta Bogdan Knežević, komesar za izbeglice i migracije Vladimir Cucić, koji su dobili plakete sa srebrnim amblemom.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Vučić: Srbija daleko od bankrota

Izvor: Politika, 14.Jul.2015

VRNJAČKA BANJA – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Srbija daleko od bankrota, i da više nikad neće biti u opasnosti od bankrota...Vučić je na proslavi povodom obeležavanja Dana Vrnjačke Banje rekao da Srbija sa novcem nema problem, ali da ga neće ni uludo bacati...On...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.