Vučić: Možže i vruća linija sa Prišštinom - samo da bude mir

Izvor: Blic, 17.Jan.2017, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Možže i "vruća linija" sa Prišštinom - samo da bude mir

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su mir i stabilnost najvažniji i da je u tom smislu spreman i na uspostavljanje "vruće linije" Beograd - Priština.

Vučić je za TV Pink u Davosu rekao da je imao mnogo bitnih razgovora za Srbiju na Svetskom ekonomskom forumu i podvukao da smatra da ćemo imati snage da određene stvari smirimo, "čak i one koje ni pod kakvim našim uticajem nisu bile".

Kako je rekao, ne bi imao nikakav strah zbog onoga što >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je prošlo i podvukao da više neće biti priča i izmišljanja, kao što je ona priča o vozu, ali da je moguće da će biti drugih.

On je napomenuo da je zato i govorio da i nije bilo reči o vozu, i da je to služilo samo kao "dovoljan razlog", a da će sutra to biti zid u Kosovskoj Mitrovici, iako su to potpisali Edita Tahiri i Marko Đurić sa evropskim predstavnicima. A reč je, kako je naveo, o ogradi od 90 centimetara, a ne o bilo kakvom zidu.

Premijer je dodao da će, onda, prekosutra biti već nešto treće i podvukao: "To mora da se zaustavi".

- Sve možemo da rešavamo, ako treba da uspostavljamo 'vruće linije' Beograd - Priština, 'crvene linije', kako god hoćete da je nazovete, da se čujemo u svakom trenutku - ja nemam ništa protiv. Dajte ljudi da uradimo sve što treba samo da imamo mir i stabilnost - poručio je Vučić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.