Ustavni sud: Nema vanrednih izbora na Kosovu

Izvor: Studio B, 26.Avg.2014, 14:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ustavni sud: Nema vanrednih izbora na Kosovu

Vanrednih izbora na Kosovu neće biti, odlučio je Ustavni sud Kosova i time je Demokratskoj partiji Kosova, najvećoj parlamentarnoj grupi omogućio da predloži kandidata za predsednika skupštine Kosova.

Time je Ustavni sud obelodanio kompletnu odluku u vezi s procedurom konstituisanja skupštine, jer je prethodno objavljena nepotpuna odluka izazvala nedoumice uz pogledu raspleta parlamentarne krize.

Kako se navodi u saopštenju koje prenose svi mediji u Prištini, >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << odlukom da ne može biti vanrednih izbora Ustavni sud je opredelio i da svi poslanici skupštine Kosova moraju biti prisutni tokom biranja predsednika skupštine.

Za sada nema nijednog reagovanja političkih subjekata niti pravnika na ovu odluku obrazloženu na čak 40 strana.

 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Nema novih izbora na Kosovu?

Izvor: Danas, 26.Avg.2014

Priština, Beograd - Ustavni sud Kosova je odlukom koja je juče objavljena na portalu koha.net prelomio - DPK Hašima Tačija, pobednica poslednjih kosovskih parlamentarnih izbora, predložiće kandidata za predsednika skupštine. Prištinski mediji prenose i da odluka USK znači da novih izbora neće...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.