Upozorenje iz NS-a Beograda: 14. jul je dan pada Bastilje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Upozorenje iz NS-a Beograda: 14. jul je dan pada Bastilje

BEOGRAD - Predsednik Gradskog odbora Nove Srbije Beograd Borislav Borović ocenio je danas da je zakazivanje konstitutivne sednice Skupštine grada za 14. jul "moralno iritirajuće i politički karikaturalno".

U pisanoj izjavi medijima, Borović je vršioca dužnosti gradonačelnika Zorana Alimpića podsetio da je "on samo tehničko lice koje nema većinu ni u prethodnom, ali ni u sadašnjem sazivu gradske skupštine, i da je njegova obaveza da bez odlaganja zakaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konstitutivnu sednicu Skupštine grada i da je to sve na šta on ima pravo".

On je mišljenja da je DS takvim ponašanjem njegovih čelnika ušao u "opasan rizik da ostane upamćen u istoriji srpske demokratije kao primer izigravanja demokratskih principa i urušavanja demokratskih institucija". "Sam datum zakazivanja sednice 14. jul, koji je dan pada Bastilje iz 1789. godine, Demokratskoj stranci treba da bude simbolična opomena da njeno delovanje mora da bude demokratski korektno i moralno ispravno", naveo je Borović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sednica zakazana na dan pada Bastilje

Izvor: RTV Pink, 01.Jun.2008

Zakazivanje sednice za 14. jul moralno iritirajuće . . . Predsednik Gradskog odbora Nove Srbije Beograd Borislav Borović ocenio je danas da je zakazivanje konstutivne sednice Skupštine grada za 14. jul moralno iritirajuće i politički karikaturalno .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.