UNS napredovao na Lajden listi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Maj.2017, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UNS napredovao na "Lajden listi"

Univerzitet u Novom Sadu (UNS) napredovao je na Lajden listi za 35 mesta i našao se na 721. mestu od rangirana 902 univerziteta, saopštio je UNS.

Na Univerzitetu u Lajdenu u Holandiji objavljeni su rezultati rangiranja univerziteta za 2017. godinu.

Od ukupno 26.000 akreditovanih univerziteta u svetu, rangirana su samo 902, a Univerzitet u Novom Sadu se našao na 721. mestu, što je za 35 mesta bolji rezultat u odnosu na prethodnu godinu.

Osnovni kriterijum >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za rangiranje na Lajden listi je broj radova indeksiranih u Web of Science, a potreban je minimum od 1.100 naučnih publikacija da bi se Univerzitet uopšte našao u konkurenciji onih univerziteta koji će biti rangirani.

Drugi važan kriterijum odnosi sa na uključenost univerziteta u naučnu saradnju, čiji su najvažniji indikatori broj radova koji su objavljeni u koautorstvu s autorima s drugih univerziteta, kao i s autorima iz drugih zemalja, kao i uticaj univerziteta u svetu nauke.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novosadski univerzitet napredovao na Lajdenovoj listi najboljih na svetu

Izvor: Blic, 19.Maj.2017

Od ukupno 26.000 akreditovanih univerziteta u svetu Novosadski univerzitet našao se na 721. mestu Lajdenove liste najboljih visokoobrazovnih institucija tog tipa...To je za 35 mesta bolji rezultat u odnosu na prošlogodišnju listu koju tradicionalno objavljuje Univerzitet u Lajdenu (Holandija), kome...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.