UMESTO PREGOVORA S BEOGRADOM, KURTI ZA UJEDINJENJE KOSOVA I ALBANIJE

Izvor: Kurir, 15.Sep.2010, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UMESTO PREGOVORA S BEOGRADOM, KURTI ZA UJEDINJENJE KOSOVA I ALBANIJE

PRIŠTINA - Lider pokreta "Samoopredeljenje" Aljbin Kurti izjavio je da kosovske vlasti treba, umesto pregovora s Beogradom, da razgovaraju sa Tiranom o ujedinjenju Kosova i Albanije.

"Umesto da se sa Tiranom razgovara o ujedinjenju Kosova i Albanije, naši političari žele da razgovaraju o unutrašnjoj podeli Kosova", rekao je Kurti u Klini, otvarajući u tom gradu kampanju protiv najavljenog dijaloga Beograda i Prištine.

Kurti je juče u Klini formirao inicijalni savet "Samoopredeljenja" >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << s ciljem da poveća uticaj na javno mnjenje protiv pregovora.

Kurti je ponovio da su pregovori nepotrebni, jer Srbija ne priznaje nezavisnost Kosova i treba da zatraži "oproštaj za genocid nad albanskim narodom".

Pregovori sa Srbijom, prema njegovim rečima, imaju za cilj ispunjavanje plana od šest tačaka generalnog sekretara UN Ban Ki Muna.

"Mi stvaramo svoje strukture kako bismo se suočili sa novim izazovima, bili to izbori ili nešto drugo, gde ćemo zajedno sa narodom da protestujemo pod našom stalnom parolom "Ne pregovori- Samoopredeljenje"", kazao je Kurti.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Dzurinda: Pregovori i o statusu Kosova

Izvor: Vesti-online.com, 16.Sep.2010, 08:19

"Predstavnici Beograda i Prištine trebalo bi da razgovaraju o svemu, pa i o statusu, jer nijedno pitanje ne treba da bude zabranjeno", izjavio je za "Večernje novosti" ministar inostranih poslova Slovačke Mikulaš Dzurinda. Na pitanje kada će predstavnici Beograda i Prištine sesti za isti sto i...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.