U skladu sa evropskim preporukama

Izvor: B92, Fonet, 13.Jun.2009, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U skladu sa evropskim preporukama

Beograd -- Venecijanska komisija smatra da je radna verzija kriterijuma za izbor sudija i tužilaca u Srbiji u skladu sa evropskim standardima, kaže ministarka pravde.

Ministarka pravde Snežana Malović izjavila je da je Venecijanska komisija ocenila da je radna verzija Kriterijuma i merila za izbor sudija i tužilaca u Srbiji u skladu sa evropskim standardima, preporukama Saveta Evrope i primerima dobre prakse zemalja članica.

Venecijanska komisija je sinoć usvojila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mišljenje o radnoj verziji kriterijuma i merila za izbor sudija i tužilaca.

Ministarka pravde je dodala da je Venecijanska komisija sugerisala i na koji način neka od predloženih rešenja mogu biti unapređena, što će, kako je kazala, Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca uzeti u obzir pri donošenju finalnih merila i kriterijuma.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Malovićeva: Kriterijumi u skladu sa evropskim standardima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jun.2009

VENECIJA - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je danas da je Venecijanska komisija ocenila da je radna verzija Kriterijuma i merila za izbor sudija i tužilaca u Srbiji u skladu sa evropskim standardima, preporukama Saveta Evrope i primerima dobre prakse zemalja članica...Venecijanska...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sudije u skladu sa standardima

Izvor: S media, 13.Jun.2009

Ministarka pravde Srbije Snežana Malović izjavila je danas da je Venecijanska komisija ocenila da je radna verzija kriterijuma za izbor sudija i tužilaca u Srbiji u skladu sa evropskim standardima i dobrom praksom u zemljama članicama. ..Nakon plenarne sednice Venecijanske komisije, Malović je...

Nastavak na S media...

Pohvale kriterijumima za izbor sudija i tužilaca

Izvor: Blic, 14.Jun.2009, 02:37

Venecijanska komisija je ocenila da je radna verzija kriterijuma i merila za izbor sudija i tužilaca u skladu s preporukama Sveta Evrope i primerima dobre prakse članica EU – rekla je za „Blic nedelje" Snežana Malović, ministarka pravde.....Prema njenim rečima, članovi Venecijanske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.