U Briselu nema pozitivne ocene za naše pravosuđe

Izvor: Studio B, 24.Sep.2012, 13:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Briselu nema pozitivne ocene za naše pravosuđe

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je nakon razgovora sa visokim zvaničnicima Evropske komisije da Srbija ove godine neće moći da računa na pozitivnu ocenu EK o stanju pravosuđa.

On je naglasio da od Srbije zavisi kad će dobiti datum početka pregovora.

"Na žalost, u ovom trenutku ne mogu reći da ćemo dobiti pozitivnu ocenu jer se meri period koji je devedeset devet odsto pokriven aktivnošću prethodne vlade", rekao je Selaković nakon jutrošnjeg susreta >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << sa komesarom za proširenje Štefanom Fileom i direktorom za Zapadni Balkan Stefanom Saninom u Briselu.

Godišnji izveštaj EK o napretku zemalja kandidata biće objavljen počcetkom oktobra, ali će rezultati rada sadašnje vlade biti ocenjeni tek za godinu dana, objasnio je Selaković.

Selaković je takođe bio oprezan u vezi sa mogućnošću da Srbija u bliskoj budućnosti dobije datum početka pristupnih pregovora sa EU.

"Predočeno nam je da od naše aktivnosti u okviru onoga što zavisi od Ministarstva pravde zavisi i datum početka pregovora", rekao je Selaković novinarima.

Srpski ministar pravde je sa Fileom i Saninom imao detaljne razgovore o stanju u srpskom pravosuđu.

"Predstavio sam im teško stanje pravosuđa u Srbiji i probleme sa kojima Ministarstvo mora u budućnosti da se nosi", rekao je Selaković, koji je kao poseban problem naveo veliki broj zaostalih predmeta.

File i Sanino nisu se nakon susreta sa Selakovićem obraćali novinarima.

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Selaković: Bez pozitivne ocene o pravosuđu

Izvor: Akter, 24.Sep.2012

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je nakon razgovora sa visokim zvaničnicima EK da Srbija ove godine neće moći da računa na pozitivnu ocenu EK o stanju pravosuđa

Nastavak na Akter...

Selaković: Nema pozitivne ocene za naše pravosuđe u Briselu

Izvor: Blic, 24.Sep.2012

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas nakon razgovora sa visokim zvaničnicima Evropske komisije da Srbija ove godine neće moći da računa na pozitivnu ocenu EK o stanju pravosuđa, a da od Srbije zavisi kad će dobiti datum početka pregovora..."Na žalost, u ovom trenutku ne mogu reći...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.