Tadić:Protesti - doprinos demokratiji

Izvor: Blic, 13.Jun.2011, 17:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić:Protesti - doprinos demokratiji

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas da je protest deo demokratske procedure i da je svako izražavanje mišljenja na demokratski i zakonit način potpuno prirodno i predstavlja novi kvalitet našeg demokratskog sistema.

Tadić je, komentarišući proteste protiv održavanja vojne konferencije u Beogradu, procenio da su oni doprinos demokratiji i izražavanju različitih stavova u vezi sa sistemom bezbednosti u Srbiji.

"Za mene je važna činjenica da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je Srbija od medjunarodnih institucija koje su kredibilne u takvim ocenama označena zemljom političkih sloboda", rekao je Tadić u Nišu i podsetio da je to pokazala i analiza organizacije "Fridom haus".

"Ne vidim svrhu protesta sem da je to još jedna od formi mirnog izražavanja mišljenja i na to nemam nikakvu primedbu", rekao je Tadić.

Napominjujući da je taj protest deo jedne demokratske procedure, Tadić je naglasio da je on bio miran i da svako izražavanje mišljenja na demokratski i zakonit način smatram potpuno prirodnim i jednim novim kvalitetom našeg demokratskog sistema.

Tadić je istakao da učesnici protesta "kucaju na otvorena vrata", ali da on nema ništa protiv i da se izrazi takav stav.

"Srbija je u Partnerstvu za mir, to je danas nivo kooperacije koji imamo sa NATO-m, kao i neke druge zemlje. Imamo reforme u domenu Ministarstva odbrane koje naše oružane snage čine interoperabilnim snagama NATO-a , što znači da poštujemo najviše standarde u vojnoj organizaciji", rekao je Tadić.

"To smo sve činili zbog nas, a ne zbog NATO, činili smo to zbog medjunarodnog kredibiliteta naše zemlje", rekao je Tadić i podsetio da Srbija učestvuje u mnogim mirovnim operacijama.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Protesti kao nov kvalitet

Izvor: B92, 13.Jun.2011

Niš -- Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je protest deo demokratske procedure i da je svako zakonito izražavanje mišljenja na zakonit način potpuno prirodno...On je rekao da takvi protesti predstavljaju novi kvalitet našeg demokratskog sistema...Tadić je, komentarišući proteste protiv...

Nastavak na B92...

"Samo protestujte, to je demokratija"

Izvor: Vesti-online.com, 13.Jun.2011

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je danas da je protest deo demokratske procedure i da je svako izražavanje mišljenja na demokratski i zakonit način potpuno prirodno i predstavlja novi kvalitet našeg demokratskog sistema...Tadić je, komentarišući proteste protiv održavanja vojne konferencije...

Nastavak na Vesti-online.com...

Tadić:Protesti - doprinos demokratiji

Izvor: Glas javnosti, 14.Jun.2011, 07:01

NIŠ - Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je protest deo demokratske procedure i da je svako izražavanje mišljenja na demokratski i zakonit način potpuno prirodno i predstavlja novi kvalitet našeg demokratskog sistema...Tadić je, komentarišući proteste protiv održavanja vojne konferencije...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.