Tadić: Protesti kao nov kvalitet

Predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da je protest deo demokratske procedure i da je svako zakonito izražavanje mišljenja na zakonit način potpuno prirodno.

Izvor: B92

Ponedeljak, 13.06.2011.

15:37

Default images

On je rekao da takvi protesti predstavljaju novi kvalitet našeg demokratskog sistema.

Tadić je, komentarišući proteste protiv održavanja vojne konferencije u Beogradu, procenio da su oni doprinos demokratiji i izražavanju različitih stavova u vezi sa sistemom bezbednosti u Srbiji.

"Za mene je važna činjenica da je Srbija od međunarodnih institucija koje su kredibilne u takvim ocenama označena zemljom političkih sloboda", rekao je Tadić u Nišu i podsetio da je to pokazala i analiza organizacije "Fridom haus".

"Ne vidim svrhu protesta, sem da je to još jedna od formi mirnog izražavanja mišljenja i na to nemam nikakvu primedbu", rekao je Tadić.

Napominjujući da je taj protest deo jedne demokratske procedure, Tadić je naveo da je on bio miran i da svako izražavanje mišljenja na demokratski i zakonit način smatram potpuno prirodnim i jednim novim kvalitetom našeg demokratskog sistema.

Tadić je rekao da učesnici protesta "kucaju na otvorena vrata", ali da on nema ništa protiv i da se izrazi takav stav.

"Srbija je u Partnerstvu za mir, to je danas nivo kooperacije koji imamo sa NATO-m, kao i neke druge zemlje. Imamo reforme u domenu Ministarstva odbrane koje naše oružane snage čine interoperabilnim snagama NATO-a , što znači da poštujemo najviše standarde u vojnoj organizaciji", kazao je on.

"To smo sve činili zbog nas, a ne zbog NATO, činili smo to zbog međunarodnog kredibiliteta naše zemlje", rekao je Tadić i podsetio da Srbija učestvuje u mnogim mirovnim operacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: