Tadić: DS ne sme da napusti evropski put

Izvor: Politika, 18.Dec.2010, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: DS ne sme da napusti evropski put

Lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio je danas da ta stranka nikada neće napustiti evropski put i nikome ne sme da prepusti taj barjak.

Tadić je na 14. redovnoj skupštini stranke istakao da je DS 2007. godine pokrenula kampanju za jaku i evropsku Srbiju i da taj put ne treba nikada da napusti i naveo da i danas obavlja sve važne poslove vezane za evropske integracije.

Podsećajući na događaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u prethodne četiri godine, Tadić je kao jedan od sramnijih ukazao na paljenje ambasada u Beogradu.

„Protest se pretvorio u političku i sramotnu manifestaciju i usledilo je paljenje ambasada i događaji zbog kojih danas crvenimo u međunarodnoj javnosti i koji će morati da dobiju epilog u pravnom procesu”, rekao je Tadić osvrćući se na događaje posle jednostranog proglašenja nezavisnosti Kosova.

Naredna godina radna, a ne izborna

Tadić je, podnoseći izveštaj o radu stranke između dve izborne skupštine DS, rekao da je cilj te stranke da Srbija u 2011. stekne status kandidata za članstvo u EU, da otpočne pregovore o članstvu do narednih izbora i da na izborima na proleće 2012. odnese pobedu.

„Pobedićemo, ali ne za DS nego za Srbiju i njene građane, za sve narode koji žive u našoj zemlji, zbog regiona u kojem živimo i zbog naše zajedničke evropske budućnosti”, poručio je Tadić, koji je i predsednik Srbije.

On je kao prioritete DS, ali i državne prioritete u 2011. godini, naveo: reformu pravnog sistema i pravosuđa, reformu izbornog sistema, usvajanje zakona o restituciji, zakona o povraćaju državne imovine na opštinskom, regionalnom i pokrajinskom nivou, nastavak borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije, početak dijaloga o Kosovu i regionalnu saradnju, investicije u nauku, energetiku, infrastrukturu i socijalnu zaštitu i očuvanje radnih mesta.

Za Demokratsku stranku 2011. će, prema Tadićevim rečima, biti značajna i kao godina u kojoj će biti uspostavljena delotvornija saradnja sa sindikatima.

Podrška planu za modernu i ekomonski razvijenu Srbiju

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić zatražio je podršku članstva stranke za realizaciju plana moderne i ekonomski razvijene Srbije u narednoj deceniji.

„Još nismo izašli iz ekonomske krize, ali vidimo put koji vodi ka izlazu i tražimo od vas podršku za plan do 2020. godine, koji specifično tretira sve segmente društva”, rekao je Tadić na izbornoj Skupštini DS, u centru „Sava”.

Srbija može da postane članica EU 2016. godine, ako ispunimo sve predviđeno planom za narednu deceniju, rekao je Tadić i ukazao da ako propustimo priliku za to, Srbija će tek 2020. biti kandidat za člana, ali tada samo kao zemlja koja zaostaje.

„Beograd tada neće biti proglašavan za grad budućnosti, Srbija proglašavana za lidera u regionu, što će izazvati posledice za sve”, rekao je lider DS koji je i predsednik Srbije.

Citirajući rečenicu ubijenog premijera Zorana Đinđića da „ako Srbija sada stane, to će ostaviti tragične posledice”, Tadić je naglasio da Srbija ne sme da stane i da su demokrate zbog toga kreirale ekonomski plan.

„Od vas tražim podršku za njega, a sutra ću podršku zatražiti i od svih drugih”, rekao je Tadić i naveo da upravo zato traži i podršku za još jedan mandat predsednika u stranci.

Demokratska stranka je odgovorna i solidarna stranka, rekao je Tadić i istakao da građani Srbije moraju da pruže podršku pravim reformama koje nude demokrate, jer bez takve podrske DS gubi misiju, bez nje nema budućnosti za mlade, ali ni mogućnosti da se obnovi Kraljevo, poplavljena područja ....

Tadić je poručio da je DS, stranka koja treba da mobiliše Srbiju da zauzme svoje mesto na mapi Evrope.

Tanjug

objavljeno: 18.12.2010

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tadić: Srbija može da postane članica EU 2016.

Izvor: Blic, 18.Dec.2010

BEOGRAD - Lider Demokratske stranke Boris Tadić poručio je danas, na 14. Izbornoj skupštini DS, da ta stranka nikada neće napustiti evropski put, ali i da nikome ne sme da prepusti taj barjak. Srbija, prema njegovim rečima, može da postane članica EU 2016. godine, "ako ispunimo sve predviđeno...

Nastavak na Blic...

TADIĆ: EVROPSKI BARJAK NE DAMO NIKOM

Izvor: Kurir, 18.Dec.2010

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić poručio je danas da ta stranka nikada neće napustiti evropski put i da taj, evropski barjak ne sme prepustiti nikome...Tadić je na 14. redovnoj skupštini stranke podsetio da je DS 2007. godine pokrenula kampanju za jaku i evropsku Srbiju i naglasio...

Nastavak na Kurir...

Gosti na skupštini DS: Izvesno u EU

Izvor: B92, 18.Dec.2010

Beograd -- Predstavnici evropskih institucija, političari i državnici iz regiona, gosti na skupštini Demokratske stranke, poručili da je evropska budućnost Srbije sigurna... Premijer Grčke Jorgos Papandreu obratio se video linkom, poručivši da Srbija brzo ide ka EU, a da DS daje ogroman doprinos...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.