Suđenje za napad na snimatelja B92

Izvor: B92, 25.Okt.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje za napad na snimatelja B92

Napad na snimatelja B92 Boško Branković (Rojters, arhiva)

Beograd -- Suđenje trojici napadača na snimatelja televizije B92 Boška Brankovića tokom protesta zbog hapšenja Radovana Karadžića trebalo bi da počne u ponedeljak.

Na optuženičkoj klupi u Trećem opštinskom sudu u Beogradu naći će se Milan Savatić kao glavni napadač, kao i Stefan Milićević i Nikola Lazić zbog optužbe da su "u grupi ljudi zajedničkim delovanjem Brankoviću naneli tešku telesnu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povredu".

Snimatelj televizije B92 napadnut je 24. jula tokom protesta zbog hapšenja Karadžića, u ulici Kneza Miloša. Napadači su mu razlupali kameru, kada su videli kako snima demonstrante dok lome fotoaparat fotoreporteru agencije Fonet.

Za to vreme, masa je skandirala "udri, udri novinara".

Branković je tada zadobio prelom potkolenice i istegnuće ligamenata kolena

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje napadačima snimatelja B92

Izvor: RTV Pink, 25.Okt.2008

Na optuženičkoj klupi naći će se Milan Savatić kao glavni napadač,. . . Početak suđenja trojici napadača na novinara televizije B92 Boška Branković tokom protesta zbog hapšenja bivšeg lidera Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića trebalo bi da počne danas u Trećem...

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.