Suđenje napadačima snimatelja B92 u ponedeljak

Izvor: Blic, 25.Okt.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Suđenje napadačima snimatelja B92 u ponedeljak

Početak suđenja trojici napadača na novinara televizije B92 Boška Branković tokom protesta zbog hapšenja bivšeg lidera Republike Srpske i haškog optuženika Radovana Karadžića trebalo bi da počne u ponedeljak u Trećem opštinskom sudu u Beogradu.

Na optuženičkoj klupi naći će se Milan Savatić kao glavni napadač, Stefan Milićević i Nikola Lazić zbog optužbe da su "u grupi ljudi zajedničkim delovanjem Brankoviću naneli tešku telesnu povredu".

Snimatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Televizije B92 napadnut je 24. jula tokom protesta zbog hapšenja Karadžića, u ulici Kneza Miloša.

Napadači su mu razlupali kameru, kada su videli kako snima demonstrante dok lome fotoaparat fotoreporteru agencije Fonet. Za to vreme masa je skandirala "udri, udri novinara". Branković je tada zadobio prelom potkolenice i istegnuće ligamenata kolena.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.