Stefanović: Stanković zaobišao istinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2012, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Stanković zaobišao istinu

NOVI SAD -

Reagujući na navode ministra zdravlja i kandidata Ujedinjenih regiona Srbije za predsednika Srbije, Zorana Stankovića, iznetih u emisiji "Jedan na jedan" RTV, da je pregovarački tim Vlade Srbije vodio razgovore sa Prištinom bez ovlašćenja i mandata same Vlade, šef beogradskog pregovaračkog tima Borislav Stefanović kaže da je ministar Stanković zaobišao istinu.

U svom dopisu upućenom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Radio-televiziji Vojvodine, Stefanović podseća da je Vlada Republike Srbije "za svaki dosadašnji dogovor usvojila prateće zaključke o izveštajima pregovaračkog tima i neophodne uredbe za sprovođenje postignutih dogovora, kao i da je svaki izveštaj o dogovorima, zajedno sa usvojenim uredbama, blagovremeno podnosila Narodnoj Skupštini Republike Srbije i nadležnom Odboru za Kosovu i Metohiju".

"Isto tako, ja sam se svaki put, do sada, nakon usvajanja izveštaja o dogovorima od strane Vlade, redovno odazivao pozivima na sednice Odbora za KiM na kojima sam u potpunosti informisao poslanike o postignutim dogovorima", tvrdi Stefanović.

Stefanović kaže da je izjava ministra Stankovića "maliciozna budući da je i sam ministar glasao za usvajanje pomenutih zaključaka i uredbi".

Stefanović podseća da je o svakom postignutom dogovoru javnost redovno obaveštavana i da su svi zaključci i uredbe javno dostupni i da se mogu se naći na internet sajtu Vlade.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stefanović demantuje Petkovića i Pantića

Izvor: RTS, 12.Apr.2012

Šef pregovaračkog tima Beograda u dijalogu sa Prištinom Borislav Stefanović demantuje izjave Krstimira Pantića i Petra Petkovića u emisiji Oko - "Plan za Kosovo, ali posle izbora", koja je emitovana 10. aprila. Tekst demantija prenosimo u celosti...Obraćam vam se povodom određenih neistinitih...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.