Srpski vojnici ne idu u Gruziju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Apr.2009, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski vojnici ne idu u Gruziju

BEOGRAD - Vlada Srbije donela je danas odluku da predstavnici Vojske Srbije ne učestvuju na vežbi NATO-a u Gruziji.

Vlada je danas, kako je saopšteno posle sednice, usvojila "Zaključak o odustajanju učešća predstavnika Srbije na vojnim vežbama u Gruziji, planiranim u okviru individualnog programa partnerstva između Srbije i Organizacije Severnoatlantskog sporazuma ( >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << NATO) za 2009-2010. godinu".

Na sednici je usvojen i zaključak o sprečavanju pojave, širenja i suzbijanja meksičkog gripa, odnosno, kako je saopšteno "zarazne bolesti svinjski grip (svinjski grip kod ljudi)".

Osnovano je Koordinaciono telo za primenu plana aktivnosti pre i u toku eventualne pandemije tog gripa.

Na današnjoj sednici vlada je takođe usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Usvojen je, takođe, Nacionalni plan akcije za borbu protiv trgovine ljudima za period od 2009. do 2011. godine.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o zaštiti prava oplemenjivača biljnih sorti i Predlog zakona o potvrđivanju ugovora Srbije i Španije o izbegavanju dvostrukog oporezivanja u odnosu na poreze na dohodak i na imovinu.

Vlada je prihvatila izveštaj o pregovorima sa Evropskom investicionom bankom o zaključivanju ugovora o zajmu za mala i srednja preduzeća u vrednosti od 250 miliona evra i o pregovorima o ugovoru Evropske banke za obnovu i razvoj sa Železnicama Srbije o finansiranju nabavke elektromotornih garnitura u vrednosti od 100 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zaključak o odustanku od NATO vežbi

Izvor: B92, 30.Apr.2009

Beograd -- Vlada Srbije donela je danas odluku da predstavnici Vojske Srbije ne učestvuju na vežbi NATO-a u Gruziji... Vlada je danas, kako je saopšteno posle sednice, usvojila "Zaključak o odustajanju učešća predstavnika Srbije na vojnim vežbama u Gruziji, planiranim u okviru individualnog programa...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.