Izvor: Glas javnosti, 20.Mar.2012, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski istoričar izvređao Hrvate uživo na HRT

ZAGREB - Hrvati moraju prvo da raščiste sa svojim primitivizmom, a tek onda se može razgovarati o nauci i Drugom svetskom ratu, izjavio je istoričar iz Srbije Jovan Pejin u emisiji Hrvatske televizije "In medias res", prenose zagrebački mediji. Ta se teza provlačila kroz čitavu emisiju u kojoj je tema bila sudski postupak sa ciljem rehabilitacije četničkog pokreta i njegovog vođe Draže Mihailovića, koji se vodi u Srbiji, a svoje stavove Pejin je iznosio u direktnom uključenju iz studija u Beogradu.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRPSKI ISTORIČAR IZVREĐAO HRVATE UŽIVO NA HRT

Izvor: Kurir, 20.Mar.2012

Jovan Pejin optužio katoličke sveštenike da su za ustaše počinili ratne zločine a za četnike je konstatovao da "nikada nisu činili nikakve zločine"..ZAGREB - Hrvati moraju prvo da raščiste sa svojim primitivizmom, a tek onda se može razgovarati o nauci i Drugom svetskom ratu, izjavio je istoričar...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.