Srbija na dobrom ekonomskom putu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Feb.2017, 11:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija na dobrom ekonomskom putu

Predsednik vlade Aleksandar Vučić i premijer nemačke savezne pokrajine Hesen Folker Bufije saglasili su se danas da je Srbija na dobrom ekonomskom putu, kao i da je potrebno očuvati političku i pravnu stabilnost, te dodatno popraviti poslovni ambijent.

 Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa premijerom nemačke pokrajine rekao da Hesen ima osam puta veći BDP nego Srbija, iako je po broju stanovnika nešto manji, te da je, sa još tri nemačke pokrajine, najznačajniji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << deo Nemačke za Srbiju, jer tu izvozimo 75 odsto ukupne robe.

Premijer je rekao da kompanije iz Hesena zapošljavaju osam hiljada radnika u Srbiji, od Štade, koja je naveći investitor, do Norma grupe i Kontinentala.

"To je za nas od velikog značaja i želimo da unapređujemo tu saradnju", rekao je Vučić i zahvalio Bufijeu na podršci.

Premijer je rekao i da je Bufijea upoznao sa ekonomskim parametrima koji su bolji nego što je ranije bio slučaj.

"Saglasili smo se da je Srbija na dobrom ekonomskom putu, ali da je potrebno još mnogo toga da promenimo, da održimo političku stabilnost i da osiguramo pravnu sigurnost i popravljamo poslovni ambijent", rekao je Vučić.

Premijer je rekao da će Srbija učiniti sve kako bi popravila ekonomsku situaciju, ali i unapredila političku stabilnost, što će stvoriti uslove da dođe još više kompanija iz Hesena.

Kako je objasnio, u odnosu na 2010, kada je trgovinska razmena sa tom nemačkom pokrajinom bila 143 miliona evra, u 2016. ona je bila više nego duplo veća - 314,6 miliona evra.

Vučić je rekao da je veoma ponosan što smo privukli nemačke kompanije koje svoj proizvod izvoze u Nemačko, jer je to dovelo do toga da postoji suficit u trgovinskoj razmeni sa Hesenom.

On je dodao i da je izvoz Srbije u Hesen veći od izvoza Hrvatske, Crne Gore, BiH i Albanije zajedno.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić i Bufije: Srbija na dobrom ekonomskom putu

Izvor: BKTV News, 28.Feb.2017

Predsednik vlade Aleksandar Vučić i premijer nemačke savezne pokrajine Hesen Folker Bufije saglasili su se danas da je Srbija na dobrom ekonomskom putu, kao i da je potrebno očuvati političku i pravnu stabilnost, te dodatno popraviti poslovni ambijent...Vučić je na zajedničkoj konferenciji sa...

Nastavak na BKTV News...

Vučić i Bufije: Srbija na dobrom ekonomskom putu

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Feb.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i premijer nemačke savezne pokrajine Hesen Folker Bufije ocenili su danas da je Srbija na dobrom ekonomskom putu, ali da je potrebno da promeni još mnogo toga...Vučić je na konferenciji za novinare posle sastanka sa Bufijeom u Beogradu rekao da je pokrajina Hesen...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.