Vučić se sastao sa premijerom Hesena

Izvor: B92, 28.Feb.2017, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić se sastao sa premijerom Hesena

Beograd -- Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa premijerom nemačke pokrajine Hesen Folkerom Bufijeom.

Premijer Vučić i nemački gost razgovaraju pre svega o mogućnostima za dalje privlačenje investitora iz Nemačke, kao i pospešivanju saradnje sa ovom ekonomski snažnom pokrajinom.

Premijer Srbije posetio je pokrajinu Hesen krajem marta prošle godine, kada se sastao sa premijerom te nemačke pokrajine.

“Srbija je dobro mesto za investicije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i to bi trebalo iskoristiti, kako bi mladi ljudi imali dobru perspektivu“, izjavio je tada Bufije na sastanku u Vizbadenu.

On je tada rekao i da je osnov napretka svake države stabilna politicka situacija, jer niko neće da investira u zemlju u kojoj nema stabilnosti i prihvatio je poziv premijera Vučića da poseti Srbiju, što je sada i učinio.

Inače iz nemačke pokrajine Hesen u Srbiji posluju kompanije kao što su Sstada, Frezenijus, Meser, Norma.

Nakon razgovora premijer Vučić i njegov gost iz Nemačke obratiće se medijima.

Premijer Hesena Bufije danas će posetiti i Hemofarm u Vršcu gde će razgovarati sa poslovodstvom o poslovanju u Srbiji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Vučić danas sa premijerom nemačke pokrajine Hesen

Izvor: Blic, 28.Feb.2017

Srbija je na dobrom ekonomskom putu, ali da je važno da još unapređujemo stvari, da se popravljamo, kako bi privukli što više investitora. Uradićemo sve da unapredimo političku stabilnost, kaže premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji se danas sastao sa premijerom nemačke pokrajine Hesen Folkerom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.