Sonja Liht predsednica Spoljnopolitičkog saveta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jan.2009, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sonja Liht predsednica Spoljnopolitičkog saveta

BEOGRAD - Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht izabrana je večeras za predsednicu spoljnopolitičkog Saveta Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ona je na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova rekla da je najznačajniji strateški prioritet Srbije u 2009. godini ubrzavanje evropskih integracija.

Značajni uspesi

"Savet je na današnjoj sednici ocenio da je u prošloj godini postignuto nekoliko vrlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << značajnih uspeha u definisanju onoga šta Srbije želi i kuda smera. Strateški priroritet Srbije je ubrzavanje evropskih integracija a sve ostalo je u ogromnoj međuzavisnosti s tim", istakla je Lihtova.

Ona je dodala da je važno da se odnosi u regionu shvate kao deo tog procesa.

Poredak, evropeizacija, dobrosusedstvo

Ministar spoljnih poslova Vuk Jeremić je kazao da će tri magistralna pravca politike Srbije u 2009. godini ostati nepromenjeni u odnosu na prošlu godinu.

"Nastavićemo diplomatsku borbu za očuvanje ustavnog poretka zemlje, ubrzaćemo proces evropske integracije Srbije, a zajedno sa Srbijom i celog regiona zapadnog Balkana, i radićemo na poboljšavanju dobrosusedskih odnosa u regionu", istakao je Jeremić.

On je za nedelju i ponedeljak najavio ambasadorsku konferenciju Ministarstva spoljnih poslova, kojoj će prisustvovati svi amabasadori i šefovi diplomatsko-konzularnih predstavništava Srbije u inostranstvu.

Na konferenciji će biti definisani prioriteti spoljne politike Srbije u 2009. godini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sonja Liht izabrana za predsednicu Spoljnopolitičkog saveta

Izvor: Blic, 09.Jan.2009

Predsednica Beogradskog fonda za politicku izuzetnost Sonja Liht izabrana je večeras za predsednicu Spoljnopolitičkog saveta Ministarstva spoljnih poslova Srbije...Ona je na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova rekla da je najznačajniji strateški prioritet Srbije u 2009. godini...

Nastavak na Blic...

Srpski spoljnopolitički prioriteti

Izvor: RTS, 09.Jan.2009

Nastavak diplomatske borbe za očuvanje ustavnog poretka zemlje, ubrzavanje procesa evropskih integracija i poboljšavanje dobrosusedskih odnosa, biće glavne smernice spoljne politike, rekao šef srpske diplomatije Vuk Jeremić. Sonja Liht izabrana za predsednicu spoljnopolitičkog Saveta. ..Ministar...

Nastavak na RTS...

Lihtova predsednica Saveta MSP-a

Izvor: B92, 10.Jan.2009, 01:37

Beograd -- Predsednica Beogradskog fonda za političku izuzetnost Sonja Liht izabrana za predsednicu spoljnopolitičkog Saveta Ministarstva spoljnih poslova Srbije...Ona je na konferenciji za novinare u Ministarstvu spoljnih poslova rekla da je najznačajniji strateški prioritet Srbije u 2009. godini...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.