Šešelj: Nikolić sarađuje sa Hagom

Izvor: B92, 18.Mar.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Nikolić sarađuje sa Hagom

Beograd -- Lider radikala Vojislav Šešelj tvrdi da je njegov nekadašnji najbliži saradnik Tomislav Nikolić razgovarao sa predstavnicima Tužilaštva Haškog tribunala.

Šešelj traži od suda da mu se dostave sve informacije o navodnim razgovorima i okolnostima u kojima su obavljeni, sugerišući da je tim razgovorima mogao biti prekršen princip o jednakom tretmanu obe strane u postupku pred sudom, budući da je Nikolić bio šef tima koji je radio na Šešeljevoj odbrani >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pred Tribunalom.

U zahtevu koji je sudu uputio pre tri dana, Vojislav Šešelj navodi da je "iz pouzdanih izvora" iz Beograda njegov tim saznao da su se predstavnici Tužilaštva, pre izvesnog vremena, sastali sa liderom Srpske napredne stranke Tomislavom Nikolićem.

Šešelj smatra da je "u interesu pravde", da ga Tužilaštvo detaljno informiše o navodnom susretu, budući da je Tomislav Nikolić bio na čelu tima koji je pomagao Šešelju u njegovoj odbrani pred Haškim tribunalom.

Šešelj traži da mu se dostave sve informacije u vezi sa razgovorima Nikolića i Tužilaštva, audio-zapis eventualnih izjava NIkolića kao i da mu se objasni u kom su kontekstu vođeni razgovori.

Vojislavu Šešelju u Hagu se sudi za ratne zločine u Hrvatskoj, Bosni i Vojvodini. Dokazni postupak Tužilaštva na samom je kraju, a proces je privremeno prekinut, zbog zdravstvenih problema četiri preostala svedoka Tužilaštva i suda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić se sastao sa haškim predstavnicima?

Izvor: Vesti-online.com, 18.Mar.2010

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj je zatražio da mu se dostavi informacija o razgovoru između predstavnika kancelarije tužilaštva Haškog tribunala i Tomislava Nikolića, bivšeg šefa pravnog tima za odbranu, objavljeno je danas u Hagu...U zahtevu se navodi da je "na osnovu pouzdanih...

Nastavak na Vesti-online.com...

Šešelj: Nikolić sarađuje sa Hagom

Izvor: Mondo, 18.Mar.2010

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj zatražio je da mu se dostavi informacija o eventualno obavljenom razgovoru između predstavnika kancelarije tužilaštva Haškog tribunala i Tomislava Nikolića, bivšeg šefa tima koji pomaže odbranu, objavljeno je danas u Hagu.

Nastavak na Mondo...

ŠEŠELJ: NIKOLIĆ SARAĐUJE SA HAGOM

Izvor: Kurir, 18.Mar.2010

HAG, 18. mart 2010. (FoNet) - Lider radikala Vojislav Šešelj podneo je zahtev Haškom tribunalu, u kojem tvrdi da je njegov nekadašnji najbliži saradnik Tomislav Nikolić razgovarao sa predstavnicima Tužilaštva tog suda i traži da mu sud dostavi sve informacije o tim navodnim razgovorima i okolnostima...

Nastavak na Kurir...

Šešelj: Tomislav Nikolić sarađuje sa Hagom

Izvor: Glas javnosti, 19.Mar.2010, 07:21

HAG - Predsednik SRS Vojislav Šešelj podneo je zahtev Haškom tribunalu, u kojem tvrdi da je njegov nekadašnji najbliži saradnik Tomislav Nikolić razgovarao sa predstavnicima Tužilaštva tog suda i traži da mu sud dostavi sve informacije o tim navodnim razgovorima i okolnostima u kojima su obavljeni...Kako...

Nastavak na Glas javnosti...

Šešelj: Nikolić razgovarao s haškim tužilaštvom

Izvor: NaDlanu.com, 19.Mar.2010

HAG, 19. marta 2010. (Beta) - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je od Tužilaštva Haškog tribunala da mu dostavi informacije o razgovoru koji je, kako tvrdi, obavilo sa njegovim bivšim saradnikom Tomislavom Nikolićem. ..

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.