Sankcije Rusiji tema poljsko-nemačkih razgovora

Izvor: Vostok.rs, 30.Maj.2016, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sankcije Rusiji tema poljsko-nemačkih razgovora

Sankcije Rusiji biće jedna od tema razgovora tokom posete predsednika Poljske Andžeja Dude Nemačkoj 16. i 17. juna, saopštio je u nedelju savetnik predsednika za međunarodna pitanja Kšištof Ščerski.

„Naravno, pitanje sankcija Rusiji biće važan element tih intenzivnih diplomatskih konsultacija, poljsko-nemačkih razgovora. Mislim da ćemo posle njih biti bliže zajedničkom poljsko-nemačkom stavu o tom pitanju“, rekao je Ščerski.

Savetnik poljskog predsednika prokomentarisao je, takođe, saopštenja ruske strane da će Rusija biti prinuđena da preduzme mere koje na minimum svode pretnju od sistema protivraketne odbrane koji se grade u Rumuniji i Poljskoj.

„Rusija je pre nekog vremena izradila svoju strategiju bezbednosti, ocenivši NATO kao svog protivnika, iako NATO to nije učinio. Poljska je suverena zemlja u okviru Alijanse i preduzima rešenja koja treba da učvrste njenu bezbednost i da doprinesu bezbednosti celog saveza“, rekao je Ščerski.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.