SNS traži ostavke Malovićeve i Mesarovićeve

Izvor: S media, 30.Maj.2010, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNS traži ostavke Malovićeve i Mesarovićeve

Srpska napredna stranka zatražila je danas ostavke ministarke pravde Snežane Malović i predsednice Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva Nate Mesarović, zbog propusta u izboru sudija.

Član Pravnog saveta SNS-a Nikola Selaković rekao je na konferenciji za novinare, da je odluka Ustavnog suda Srbije, kojom je usvojena žalba neizabranog sudije Zorana Saveljića iz Niša, "potvrda lošeg rada" Visokog saveta sudstva.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << takva odluka ukazuje na velike manjkavosti u radu Visokog saveta sudstva prilikom izbora sudija.

Ustavni sud Srbije usvojio je u petak žalbu sudije Saveljića i naložio Visokom savetu sudstva da ponovo razmotri njegovu prijavu za izbor sudije u Apelacionom sudu i Višem sudu u Nišu.

To je prva odluka koju je Ustavni sud doneo po žalbi jednog neizabranog sudije protiv odluke V S S kojom je utvrdjeno da mu je sudijska dužnost prestala decembra 2009. godine.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

SNS traži ostavke u pravosuđu

Izvor: RTS, 30.Maj.2010

Zbog propusta u izboru sudija Srpska napredna stranka traži ostavku ministarke pravde Snežane Malović i predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović. ..Srpska napredna stranka zatražila je od ministarke pravde Srbije Snežane Malović i predsednice Vrhovnog kasacionog suda Nate Mesarović...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.