SAD: Republikansko vođstvo traži garancije

Izvor: Akter, 03.Sep.2015, 20:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Republikansko vođstvo traži garancije

Vođstvo američke Republikanske partije traži od svakog kandidata za predsedničku nominaciju te stranke da se pismeno obaveže da neće ići u izbore za Belu kuću kao nezavisan kandidat

Ovaj potez je usmeren isključivo na milijardera Donalda Trampa koji je odbio da isključi mogućnost da će ići kao nezavisan kandidat ako ne dobije podršku republikanaca, navodi agencija Asošiejtid pres.

Zahtev Republikanskog nacionalnog komiteta (RNC) potvrdilo je za AP više >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << izvora.

Tramp, koji vodi po anketama, zapretio je da će ići kao nezavisan kandidat ako ne pobedi na stranačkim izborima za nominaciju, što bi dodatno otežalo republikancima da zauzmu Belu kuću na izborima 2016. godine.

Republikanski zvaničnici su pokušali u saradnji s Trampom da izbegnu takav scenario. Predsednik RNC-a Rins Pribus trebalo bi danas da se sastane s Trampom u njegovom izbornom štabu u Njujorku.

Republikanska stranka od kandida traži da obećaju da će "podržati republikanskog predsedničkog kandidata bez obzira ko to bio". Takođe se od njih traži da obećaju da neće ići na izbore kao nezavisni kandidati ili prihvatiti predsedničku nominaciju neke druge stranke.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Bajden nije siguran da li će u kampanju

Izvor: Akter, 04.Sep.2015, 18:16

Američki potpredsednik Džo Bajden izjavio je da nije siguran da li će pokušati da se kandiduje za predsedničku nominaciju Demokratske partije, pošto to zavisi od toga da li on i njegova porodica imaju "emotivnu energiju za kandidaturu"..Veći deo rukovodstva i uticajnih članova je već stao iza...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.