RIK nije dobio nijednu pritužbu o kršenju izborne tišine

Izvor: Blic, 04.Maj.2012, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RIK nije dobio nijednu pritužbu o kršenju izborne tišine

Republička izborna komisija (RIK) do sada nije dobila nijednu pritužbu o kršenju izborne tišine, izjavio je predsednik RIK-a Predrag Grgić i dodao da smatra da to što džavni funkcioneri obavljaju redovne poslove ne predstavlja kršenje izborne tišine. Predsednik RIK-a Predrag Grgić

- Mislim da to nije kršenje izborne tišine, policija mora da radi svoj posao i da hapsi one koji su počinili krivična dela. Ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << mogu kriminalci dva dana da uživaju. Država mora da funkcioniše i u vreme izborne ćutnje - rekao je Grgić odgovarajući na pitanje novinara da li izveštavanje o aktivnostima ministara, pa i ministra unutrašnjih poslova o hapšenjima, predstavlja kršenje izborne tišine.

Novinare je zanimalo i da li deljenje propagandnog materijala na ulici predstavlja kršenje izborne tišine, na šta je Grgić odgovorio potvrdno.

On je dodao da RIK može da reaguje samo ukoliko dobije konkretnu primedbu na kršenje izborne tišine, što, prema njegovim rečima, do sada nije bio slučaj.

Povezane vesti: Lista NOPO se žali OEBS-u na nepravilnosti RIK zapečatio listiće za 261.000 birača na Kosovu OEBS organizuje izbore na Kosovu Otkazana sednica RIK-a o izborima na Kosovu RIK utvrdio zbirnu listu za parlamentarne izbore

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.