Pupovac: Od srpsko-hrvatskih odnosa zavisi mnogo u regionu

Izvor: Blic, 23.Jun.2017, 21:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pupovac: Od srpsko-hrvatskih odnosa zavisi mnogo u regionu

Predsednik SNV Milorad Pupovac ocenio je da je izuzetno važno što je predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović došla na prijem povodom inauguracije predsednika Srbije jer od srpsko-hrvatskih odnosa zavisi mnogo toga u regionu.

On je večeras, u izjavi Tanjugu, rekao da je značajno što su se predstavnici država regiona okupili na prijemu i što sarađuju.

„Ovo odgovara onome što je predsednik Vučić odredio kao jednu od glavnih politika u svom mandatu dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je bio premijer, a očigledno isto želi i kao predsednik Republike - stabilnost našeg regiona, najbolji odnosi što je moguće između država, to je ono što jamči sigurnost i prosperitet i što smanjuje rizike, a njih je jako mnogo oko nas“, ukazao je Pupovac.

On je rekao da očekuje napredak u odnosima imeđu Hrvatske i Srbije.

„Tu će sasvim sigurno trebati pomoć i dvoje predsednika, ali i dve vlade. Mnogo je nasleđa koje je teško, mnogo stvari i pitanja koja su otvorena, ali istovremeno i hrvatski i srpski interesi nalažu da se ta pitanja počnu rešavati i da se ide napred“, zaključio je Pupovac.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.