Izvor: B92, 22.Sep.2009, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Zagrebu zbog izjava Keruma

Beograd, Zagreb -- Ambasador Srbije u Zagrebu Radivoj Cvetićanin uložio je protest Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske, zbog nedavne izjave gradonačelnika Splita Željka Keruma.

Kako je rečeno u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, u protestu je navedeno da ovakve izjave ne doprinose razvijanju dobrosusedskih odnosa između dve zemlje, kao ni unapređenju regionalne saradnje.

Kerum je u emisiji HRT "Nedeljom u dva", Aleksandra Stankovića, upitan šta misli o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << otvaranju srpskih trgovačkih centara u Hrvatskoj i o ulaganju Miroslava Miškovića na hrvatsko tržište, odgovorio: "Srbi nam nikad ništa dobrog nisu donijeli, pa neće ni sad. Ne samo Srbi, nego i Crnogorci".

Na pitanje Stankovića da li bi pristao na to da mu zet bude Srbin, Kermum je uzvratio rečima "nikako i nikad neće biti" i objasnio da je "tako odgojen".

Uzelac kritikuje Keruma i HRT

Hrvatski vicepremijer Slobodan Uzelac, na sednici vlade reagovao je na nedavni istup splitskog gradonačelnika Željka Keruma i prozvao Hrvatsku radio televiziju zato što se dosad nije ogradila od Kerumovih izjava izrečenih u emisiji "Nedeljom u dva".

Uzelac je naglasio da ustanove kao što je HRT treba da donesu jasan protokol kojim bi se sprečio govor mržnje kakav je koristio Kerum, gradonačelnik drugog po veličini grada u Hrvatskoj. "Slični su nastupi bili u Nemačkoj i Italiji pre pojave fašizma i nacizma, a ono što je počelo kao komedija, završilo je kao tragedija", upozorio je Uzelac.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija uložila protest zbog izjava Keruma

Izvor: RTS, 22.Sep.2009

Povodom nedavnih izjava gradonačelnika Splita Željka Keruma, ambasador Srbije u Zagrebu uložio protest Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske. Na nastup reagovao i potpredsednik Vlade Hrvatske Slobodan Uzelac. HRT saopšio da ne podržava netolerantne izjave i netrpeljivost...Opštinsko tužilaštvo...

Nastavak na RTS...

Ambasador Srbije preneo protest zbog Kerumovih izjava

Izvor: NaDlanu.com, 22.Sep.2009

BEOGRAD, 22. septembra 2009. (Beta) - Ambasador Srbije u Zagrebu Radivoj Cvetićanin uložio je u utorak protest Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske povodom izjava gradonačlenika Splita Željka Keruma o Srbima na Hrvatskoj televiziji (HTV), rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu spoljnih poslova...

Nastavak na NaDlanu.com...

Oštar protest MSP-a Hrvatskoj zbog Kerumovih uvreda

Izvor: Press, 23.Sep.2009, 22:51

Ambasador Srbije u Zagrebu Radivoj Cvjetićanin uputio je juče protest Ministarstvu spoljnih poslova Hrvatske povodom izjava gradonačelnika Splita Željka Keruma. U protestu je navedeno da ovakve izjave ne doprinose razvijanju dobrosusedskih odnosa i unapređenju regionalne saradnje.. Kerum...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.