Pronađeno rešenje za zid u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: Telegraf.rs, 04.Feb.2017, 08:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađeno rešenje za zid u Kosovskoj Mitrovici

Gradonačelnik severne Kosovke Mitrovice Goran Rakić i kosovski ministar za prostorno planiranje Ferat Šalja složili su se da reše pitanje u vezi izgradnje zida u Severnoj Mitrovici.

- Zajedno smo došli do rešenja koje će smanjiti tenzije na severu Kosova, olakšati slobodu kretanja i stvoriti ambijent koji će koristiti svim građanima Severne i Južne Mitrovice - navodi se u zajedničkom saopštenju Kancelarije EU, američke ambasade, Opštine Severna Mitrovica i kosovskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Ministarstva za prostorno planiranje.

Takođe se navodi da će narednih dana javnosti biti predstavljen "prepravljeni plan" za pešačku zonu u severnom delu Kosovske Mitrovice a u sklopu revitalizacije glavnog ibarskog mosta koja se izvodi pod pokroviteljstvom EU.

Foto: Tanjug/Dejan Simičević

- Razumemo da je ovo pitanje prouzrokovalo neizvesnost u predhodnom periodu, ali smo zadovoljni da su obe strane imale konstruktivan pristup da se ovo pitanje zaključi na održiv način - stoji u saopštenju prosleđenom Tanjugu iz Rakićevog kabineta.

Saopštenje je usledilo nakon više sati pregovaranja u Prištini a uz posredovanje Kancelarije EU na Kosovu i američke ambasade u Prištini.

U saopštenju se ne precizira šta će biti sa zidom.

(Telegraf.rs / Tanjug)


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta će biti sa zidom u Kosovskoj Mitrovici?

Izvor: Vesti-online.com, 04.Feb.2017

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je da je jutros oko 02.30 u Prištini postignut dogovor o uređenju dela oko mosta u Kosovskoj Mitrovici. Detalji dogovora nisu saopšteni...- Iza nas je duga i neprospavana noć. Jutros oko pola tri predstavnici Srpske liste postigli...

Nastavak na Vesti-online.com...

Rakić i Šalja: Složili smo se da rešimo pitanje izgradnje zida

Izvor: BKTV News, 04.Feb.2017

Gradonačelnik severne Mitrovice Goran Rakić i kosovski ministar za prostorno planiranje Ferat Šalja složili su se da reše pitanje u vezi izgradnje zida u Severnoj Mitrovici. .."Zajedno smo došli do rešenja koje ce smanjiti tenzije na severu Kosova, olakšati slobodu kretanja i stvoriti ambijent...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.