Pripreme za izbore u dve opštine

Izvor: B92, 14.Avg.2009, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pripreme za izbore u dve opštine

Gračanica -- U nedelju će na Kosovu biti održani vanredni lokalni izbori za odbornike Skupštine grada Prištine i opštine Peć.

Izbore organizuje vlada Srbije. Kosovske institucije su protiv održavanja tih izbora, ali ih neće sprečavati. Za odbornike skupštine grada Prištine izmeštene u Gračanici moći će da glasa više od 25 000 birača. Na Kosovu, u Gračanici i okolnih desetak sela ima ih nešto više od deset hiljada njih.

Kosovske institucije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatraju lokalne izbore za opštine Priština i Peć nelegalnim. Kosovska policija, međutim, verovatno neće sprečavati održavanje izbora.

Najviše birača ima u Gračanici. Žitelji ove sredine očekuju od nove vlasti da napravi kakve-takve promene nabolje.

Dosadašnju vlast u Gračanici činili su radikali. Na izborima u nedelju učestvuju sve značajnije stranke sa sedištem u Srbiji.

Gračanica je oblepljena plakatima i posterima više stranaka. Za 47 odbornika kandidate imaju Demokratska stranka, Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Srpska radikalna stranka, Demokratska stranka Srbije i ostale...

Izbori za skupštinu Prištine su vanredni, zbog smene bivšeg rukovodstva.

Izbore u nedelju i one 15. novembra, koje je raspisao predsednik Kosova, mediji u Prištini nazivaju "ratom za Gračanicu”, koja bi po Ahtisarijevom planu trebalo da postane nova opština.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srpski izbori na Kosovu

Izvor: RTV Pink, 14.Avg.2009

Arsić: RIK dostavio potreban materijal za izbore. . . Republička izborna komisija dostavila je glasački materijal potreban za izbore za Skupštinu grada Prištine sa sedištem u Gračanici koji će biti održani u nedelju, 16. avgusta. .

Nastavak na RTV Pink...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.