Predsednik Srbije primio delegaciju Demokratske stranke

Izvor: BKTV News, 06.Jun.2012, 13:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Srbije primio delegaciju Demokratske stranke

Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je danas da je predsednika Srbije Tomislava Nikolića obavestio da je koalicija okupljena oko DS vrlo blizu formiranju parlamentarne većine.
Razgovor predsednika Srbije i kandidata za premijera DS-a trajao je oko 10 mninuta u zgradi Predsedništva Srbije. Tadić je posle razgovora novinarima rekao da DS o formiranju buduće vlade jedino ne pregovara sa Srpskom naprednom strankom (SNS) i Demokratskom strankom >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Srbije, ali da paralelno sa tim i druge stranke poput SNS-a takođe pokušavaju da formiraju parlamentarnu većinu.
Tadić nije želeo da govori o tome koje će stranke eventualno učestvovati u novoj vladi, već je rekao da je pre svega bitno da se postigne dogovor o ekonomskoj stabilizaciji zemlje, uvođenju snažnije fiskalne discipline, pitanju privlačenja investicija, rešenje problema Kosova i Metohije i nastavka evropskih integracija.
Inače, u zgradu Predsedništva Srbije na sastanak sa Tomislavom Nikolićem oko 12 sati došli su predsednik DS Boris Tadić, zamenik predsednika DS Dragan Đilas i potpredsednici DS Dragan Šutanovac, Jelena Trivan, Dušan Petrović i Bojan Pajtić, kao i predsednik Socijaldemokratske partije Srbije Rasim Ljajić.

U ovom trenutku i SNS i DS rade na formiranju većine, a demokrate očekuju da će u narednim danima izaći sa njom.
Izvor/foto: Agencije
Tweet
Pogledaj vesti o: Boris Tadić,   Tomislav Nikolić,   Srpska Napredna Stranka

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koalicija oko DS blizu parlamentarne većine

Izvor: Beta, 06.Jun.2012

BEOGRAD, 6. juna 2012. (Beta) - Predsednik Demokratske stranke (DS) Boris Tadić izjavio je u sredu da je predsednika Srbije Tomislava Nikolića obavestio da je koalicija okupljena oko DS vrlo blizu formiranju pa.

Nastavak na Beta...

Tadić: DS o formiranju buduće vlade jedino ne pregovara sa SNS i DS

Izvor: Beta Video, 06.Jun.2012

BEOGRAD - Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić: DS o formiranju buduće vlade jedino ne pregovara sa Srpskom naprednom strankom i Demokratskom strankom Srbije (CH 1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

„DS blizu većine“

Izvor: Danas, 06.Jun.2012

Predsednik DS i kandidat za premijera Boris Tadić rekao je juče predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da je koalicija okupljena oko demokrata „vrlo blizu“ formiranju parlamentarne većine i da će ga narednih dana obavestiti o tome. Nakon sastanka u zgradi Predsedništva Srbije, koji je trajao...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.