Poziv da se više koristi program Kreativna Evropa

Izvor: EurActiv Srbija, 27.Apr.2015, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poziv da se više koristi program Kreativna Evropa

Za 10 meseci od kada je Srbija pristupila evropskom programu za finansiranje kulture Kreativna Evropa, 30 organizacija je dobilo podršku, rekao je ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac. Po njegovoj oceni, organizacije i pojedinci iz Srbije trebalo bi i više da koriste ovaj program, čime bi povećali i uključenost Srbije u evropski kulturni prostor. Na Forumu Kreativna Evropa 2015. u Beogradu 27. i 28. aprila zainteresovani su dobili mogućnost da čuju iskustva uspešnih projekata, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << i da dobiju konkretne savete o tome kako izbeći administraciju koja, kako navode, nije nepremostiva. Neke članice EU su se, kako je rečeno, protivile usvajanju ovog programa, ali je Brisel uspeo da argumentima pokaže da je kultura pokretač društvenog razvoja.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Otvoreno o Kreativnoj Evropi

Izvor: SEEcult.org, 27.Apr.2015

Prednosti učešća u programu za kulturu Evropske unije “Kreativna Evropa”, korisni saveti za popunjavanje zahtevnih aplikacija, pronalaženje partnera iz Evrope, razvoj ideja i vođenje projekata, tema su Foruma Kreativna Evropa, koji je počeo 27. aprila u Kolarčevoj zadužbini u Beogradu, koja...

Nastavak na SEEcult.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.