Poslušajte novu himnu sandžačkih Bošnjaka Ja sin sam tvoj

Izvor: Blic, 14.Apr.2012, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslušajte novu himnu sandžačkih Bošnjaka "Ja sin sam tvoj"

Povodom usvajanja himne sandžačkih Bošnjaka "Ja sin sam tvoj", Bošnjačko nacionalno veće (BNV) je sinoć održalo promociju i prvo javno izvođenje horske verzije himne.

Promociji himne su, pored velikog broja građana, prisustvovali reis-ul- ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić i ministar Sulejman Ugljanin.

- Svečanim izvođenjem himne sandžačkih Bošnjaka i donošenjem odluke o proglašenju himne zapravo zaokružujemo jedan proces samoindetifikacije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Bošnjaka. Na taj način želimo da promovišemo ono što jeste bilo naše znanje, kapacitet i kompetencija - rekao je predsednik BNV-a Esad Džudžević obraćajući se prisutnima.

On je najavio i da će BNV na predstojećim izborima dati podršku Stranci demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

- Obaveze i pravo ovog veća je da u predizbornoj kampanji sve svoje kapaciteti i resurse stavi u službu pobede izborne liste SDA Sandžaka - rekao je Džudžević.

Na osnovu Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i Statuta BNV, a na predlog stručne komisije, BNV je na sednici Izvršnog odbora 6. aprila ove godine donelo odluku o proglašenju himne sandžačkih Bošnjaka.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.