Najnovije vesti
Vesti Politika
Poslušajte novu himnu sandžačkih Bošnjaka "Ja sin sam tvoj"

Poslušajte novu himnu sandžačkih Bošnjaka "Ja sin sam tvoj"

Povodom usvajanja himne sandžačkih Bošnjaka "Ja sin sam tvoj", Bošnjačko nacionalno veće (BNV) je sinoć održalo promociju i prvo javno izvođenje horske verzije himne.

235055_bosnjaci
235055_bosnjaci

Promociji himne su, pored velikog broja građana, prisustvovali reis-ul- ulema Islamske zajednice Srbije Adem Zilkić i ministar Sulejman Ugljanin.

- Svečanim izvođenjem himne sandžačkih Bošnjaka i donošenjem odluke o proglašenju himne zapravo zaokružujemo jedan proces samoindetifikacije Bošnjaka. Na taj način želimo da promovišemo ono što jeste bilo naše znanje, kapacitet i kompetencija - rekao je predsednik BNV-a Esad Džudžević obraćajući se prisutnima.

On je najavio i da će BNV na predstojećim izborima dati podršku Stranci demokratske akcije Sandžaka Sulejmana Ugljanina.

- Obaveze i pravo ovog veća je da u predizbornoj kampanji sve svoje kapaciteti i resurse stavi u službu pobede izborne liste SDA Sandžaka - rekao je Džudžević.

Na osnovu Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina i Statuta BNV, a na predlog stručne komisije, BNV je na sednici Izvršnog odbora 6. aprila ove godine donelo odluku o proglašenju himne sandžačkih Bošnjaka.