Poslanici počinju pretres amandmana

Izvor: Blic, 01.Jul.2011, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici počinju pretres amandmana

Raspravom o amandmanima na Predlog zakona o mladima, Skupština Srbije nastaviće danas aktuelnu, petu vanrednu sednicu u ovoj godini.

Cilj predloženog zakona, kako je navela Vlada Srbije, je sistemska briga o mladima, pošto u Srbiji 20 odsto stanovništva čine mladi, odnosno osobe od 15 do 30 godina života.

S obzirom da se Srbija, kao i EU, suočava sa trendom smanjenja broja mladog stanovništva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neophodno je stvarati uslove za puni razvoj njihovih potencijala i aktivno učešće u društvu, smatra Vlada Srbije.

Osnovna načela na kojima se zakon zasniva jesu podrška mladima, jednakost i zabrana diskriminacije, jednake šanse, jačanje svesti o značaju mladih i njihovoj društvenoj ulozi, aktivno učešće mladih, kao i odgovornost i solidarnost mladih.

Za primenu zakona u ovoj godini nije potrebno obezbediti dodatna sredstva u budžetu, dok će se sredstva za 2012. i 2013. godinu obezbeđivati u skladu sa primanjima i fiskalnim mogućnostima budžeta, a na predlog Ministarstva omladine i sporta za realizaciju omladinske politike u oblastima omladinskog sektora, piše u obrazloženju tog akta.

Tokom načelne rasprave o tim rešenjima resorna ministarka Snezana Samardžić-Marković istakla je da je usvajanje tog zakona, uz Nacionalnu strateguju za mlade, temelj institucionalne brige za tu populaciju dodajući da ona definišu šta je javni interes mladih, kao i za koje projekte se obezbeđuju sredstava u budžetu.

Međutim, većina opozicionih stranaka smatra da predložena rešenja neće rešiti goruće pitanje nezaposlenosti mladih, niti će sprečiti da mnogi od njih nakon završetka fakulteta "spakuju kofere” i napuste zemlju.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici počinju pretres amandmana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2011

BEOGRAD -..Raspravom o amandmanima na Predlog zakona o mladima, Skupština Srbije nastaviće danas aktuelnu, petu vanrednu sednicu u ovoj godini...Cilj predloženog zakona, kako je navela Vlada Srbije, je sistemska briga o mladima, pošto u Srbiji 20 odsto stanovništva čine mladi, odnosno osobe od...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Poslanici danas “pretresaju“ amandmane

Izvor: Šumadija Press, 01.Jul.2011

Raspravom o amandmanima na Predlog zakona o mladima, Skupština Srbije nastaviće danas aktuelnu, petu vanrednu sednicu u ovoj godini.

Nastavak na Šumadija Press...

Poslanici o mladima

Izvor: RTS, 01.Jul.2011

Opozicija ponovile kritike na predložena zakonska rešenja o mladima, ističući da ona ne mogu rešiti goruće probleme te populacije. Ministarstvo radi na tom problemu, rekla resorna ministarka Snežana Samardžić Marković, odgovarajući na kritike. ..Predlog zakona o mladima ponovo su kritikovale...

Nastavak na RTS...

Poslanici o amandmanima na zakonska rešenja o mladima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2011

BEOGRAD -..Opozicione stranke ponovile su u Skupštini Srbije kritike na predložena zakonska rešenja o mladima, ističući da ona ne mogu rešiti goruće probleme te populacije, poput nezaposlenosti, niti će sprečiti njihov odlazak iz zemlje...Odgovarajući na kritike opozicije, Snežana Samardžić...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Završen pretres amandmana na rešenja o mladima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jul.2011

BEOGRAD -..Skupština Srbije završila je raspravu o amandmanima na predložena rešenja o mladima, a aktuelnu sednicu nastaviće u ponedeljak, 4. jula...U toku današnje rasprave o 83 amandmana, od kojih je predlagač prihvatio sedam, poslanici opozicionih SNS, DSS, SRS i LDP ocenili su da predloženi...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.