Parlament o državnoj upravi

Izvor: S media, 01.Dec.2010, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parlament o državnoj upravi

Poslanici republičkog parlamenta nastavili su rad raspravom o izmenama i dopunama Zakona o državnoj upravi, koje bi trebalo da omoguće efikasniji rad organa državne uprave i smanje vreme potrebno za prikupljanje podataka.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović obavestila je na početku radnog dana poslanike da će se Skupština Srbije uključiti u obeležavanje Medjunarodnog dana borbe protiv side.

U ponedeljak, 6. decembra, će, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << je najavila, biti održan seminar na temu uloge parlamenta u stvaranju efikasnog odbgovora na HIV.

"Oni su deo nas i ne dozvolimo da se bore i sa nama i sa našim predrasudama", rekla je Djukić Dejanović.

Predloženim izmenama i dopunama, kako je Vlada Srbije navela u obrazloženju, biće poboljšan položaj stranke u postupku pošto je organ državne uprave dužan da obavlja uvid, pribavlja podatke iz evidencije, odnosno registra koji vodi neki drugi državni organ, autonomna pokrajina ili lokalna samouprava, čime se "potvrdjuje uslužan odnos prema gradjanima".

Predloženim rešenjima, kako je navedeno, podržava se razvoj i primena informacionih tehnologija u oblasti državne uprave.

Izmene i dopune su predložene kako bi odredbe tog pravnog akta bile uskladjene sa zakonima o visokom obrazovanju i o državnim službenicima u delu koji se odnosi na stručne i akademske nazive.

Na dnevnom redu aktuelne sednice, koja je juče počela, nalazi se 33 zakonska predloga i druga akta, a poslanici su do sada u načelu razmotrili izmene i dopune zakona o duvanu i igrama na sreću.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Poslanici o izmenama zakona o državnoj upravi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2010

BEOGRAD -..Poslanici republičkog parlamenta nastavili su danas rad raspravom o izmenama i dopunama Zakona o državnoj upravi, koje bi trebalo da omoguće efikasniji rad organa državne uprave i smanje vreme potrebno za prikupljanje podataka...Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Oštra rasprava o stanju u Kraljevu

Izvor: B92, 01.Dec.2010

Beograd -- Zasedanje parlamenta obeležila rasprava o situaciji u Kraljevu između lidera NS Velimira Ilića i koordinatora za pomoć Kraljevu, ministra Milana Markovića... Skupština nastavila rad raspravom o izmenama Zakona o državnoj upravi kojima se predviđa primena informacionih tehnologija,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.