Pajtić: Ne možemo biti zadovoljni rezultatom na izborima, ali možemo sprečenim pokušajem da nas UNIŠTE

Izvor: Blic, 28.Maj.2016, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pajtić: Ne možemo biti zadovoljni rezultatom na izborima, ali možemo sprečenim pokušajem da nas UNIŠTE

Predsednik Demokratske stranke Bojan Pajtić izjavio je danas ta stranka ima mnogo veći potencijal od onog što je postignuto na vanrednim parlamentarnim izborima, ali da je ipak osujećen pokušaj uništenja DS-a.

- Ne možemo biti zadovoljni postignutim rezultatom (na izborima), ali možemo činjenicom da smo osujetili one koji su vršili represiju i pokušali da nas izbace iz političkog života - kazao je Pajtić na sednici Glavnog odbora DS-a.

Prema njegovim rečima, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << cilj uništenja DS-a je bio da na sceni kao jedina alternativa opstane samo ekstremna desnica, a da Aleksandar Vučić ostane jedina evropska opcija.

Sednica Glavnog odbora Demokratske stranke (DS) na kojoj treba da se analiziraju rezultati koje je ta stranka postigla na vanrednim parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima počela je danas u Beogradu sa oko pola sata zakašnjenja.

DS je na parlamentarnim izborima osvojila 6,02 odsto glasova, odnosno 16 mandata, a na pokrajinskim 7,24 odsto glasova i 10 mandata.

Na sednici Glavnog odbora biće razmatran i izveštaj o radu izbornog štaba i Izvršnog odbora, a biće reči i o pripremama za izbor organa DS-a.

Predsednik‎ DS-a Bojan Pajtić raspisao je izbore u toj stranci za 10. jul, u skladu sa odredbama Statuta DS-a da se izbori održe u roku od šest meseci od održavanja parlamentarnih izbora.

Radna grupa koju je oformilo Predsedništvo DS predložiće Glavnom odboru da izbori budu neposredni.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DS odlaže Izbornu skupštinu za 17. septembar

Izvor: B92, 28.Maj.2016

Beograd -- Glavni odbor Demokratske stranke će, zbog zahteva većine članova, odložiti Izbornu skupštinu za 17. septembar...Iako je lider DS Bojan Pajtić stranačke izbore zakazao za 10. jul, najveći deo članova GO smatra da je to rano da bi se uradila ozbiljna debata i pripremili neposredni izbori...Pajtić...

Nastavak na B92...

GLAVNI ODBOR DS Pajtić: Nismo zadovoljni rezultatom izbora, ali smo sprečili pokušaj da nas unište

Izvor: Kurir, 28.Maj.2016

..."Ne možemo biti zadovoljni postignutim rezultatom (na izborima), ali možemo činjenicom da smo osujetili one koji su vršili represiju i pokušali da nas izbace iz političkog života", kazao je Pajtić na sednici Glavnog odbora DS-a u Beogradu..Prema njegovim rečima, cilj uništenja DS-a bio je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.