Nikolić: Zukorlić će mi doneti pobedu!

Izvor: Kurir, 28.Apr.2012, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Zukorlić će mi doneti pobedu!

Meni je dovoljno što Muamer Zukorlić neće podržati Borisa Tadića, rekao je lider SNS u intervjuu Dnevnom avazu

BEOGRAD - Pakt.

- Meni je dovoljno to što Muamer Zukorlić neće podržati Borisa Tadića. Jer, taj broj glasova otprilike je bio ona razlika koju je Tadić imao u odnosu na mene >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << - rekao je lider SNS Tomislav Nikolić u intervjuu sarajevskom Dnevnom avazu.

On je priznao da mu za pobedu fali podrška sandžačkog muftije.

- Ja sam se s muftijom Zukorlićem sastao iako sam znao da će mi zameriti ne samo mnogi Srbi nego i mnogi  Bošnjaci. Ali ja sam već tada znao da ću biti kandidat za predsednika Srbije i da ću, obavljajući tu funkciju, morati da izjednačim građane, da se trudim da svi imaju ista prava. Meni ne predstavlja problem da sarađujem i razgovaram s bilo kim - rekao je Nikolić. Na pitanje da li očekuje podršku Zukorlića u drugom krugu predsedničkih izbora, rekao je da „nije o tome s njim razgovarao“.

Lider SDPS Rasim Ljajić kaže da je dogovor sa Zukorlićem „poljubac crne udovice“.

- On će Nikoliću tri puta više glasova odneti, jer ko u Srbiji hoće da da glas separatisti, ekstremisti i čoveku sklonom nasilju i kriminalu kakav je Zukorlić. Nikolić će morati i da plati za njegovu podršku, jer se zna šta taj čovek zagovara - kaže Ljajić. Zukorlić će, dodaje, osim podrške za cepanje Sandžaka, tražiti i pare.

- I ne samo to, već će onaj koga on podrži morati da mu obezbedi zaštitu za nelegalan kapital - kaže Ljajić.

Nikolićev intervju izašao je u jučerašnjem broju Dnevnog avaza, sarajevskog lista u vlasništvu Fahrudina Radončića, bošnjačkog biznismena koga povezuju s krupnim kapitalom iz Saudijske Arabije. Kurir je krajem prošle godine pisao o planu saudijskih šeika da, preko Radončića, uđu na medijsko tržište Balkana, čime bi napravili osnovu za širenje političkog i kulturnog uticaja na ovim prostorima.

Intervju Tomislava Nikolića za "Dnevni avaz": Srbija je sada na mom putu

Bošnjaci i Srbi da se ne ucenjuju

Na samom kraju intervjua Nikolić je govorio o BiH u više nego pomirljivom tonu.

- Međunarodna zajednica od 1995. nije uspela da stvori državu od BiH. Srbija ima pravo, obavezu i već ima specijalne odnose s RS. Te veze garantovao je Dejton. To su veze između jednog i drugog naroda. Ali voleo bih da BiH funkcioniše kao država u kojoj su građani zadovoljni, da jedni druge ne ucenjuju, da jedni druge ne uslovljavaju. Svakako, i BiH treba da bude naš partner kao što je to RS.

Tako je govorio muftija...

- „Ovo je Novi Pazar i ovaj grad nema nikakve veze sa Stefanom Nemanjom niti bilo kim drugim, ali ima veze sa Gazi Isabegom.“

- „Nisam protiv da Karađorđe ima spomenik na Vračaru, ali sam protiv toga da glavna ulica u Sjenici nosi njegovo ime, jer je pod njegovom zastavom ubijeno dve trećine Sjeničana.“

- „Nije moguće igrati se Sandžakom, a da se ne poigrate sa Srbijom.  Ili će nam svima biti lepo, ili će biti vatre do vrha. Samo naša kuća goreti neće.“

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.