Nastavlja se unakrsno ispitivanje Milorada Dodika u Hagu

Izvor: Blic, 08.Dec.2015, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se unakrsno ispitivanje Milorada Dodika u Hagu

Unakrsnim ispitivanjem predsednika Republike Srpske Milorada Dodika kao svedoka odbrane, danas će pred Haškim tribunalom biti nastavljeno suđenje generalu Ratku Mladiću.

Nastavak svedočenja, odnosno unakrsnog ispitivanja, zakazano je za 9.30 časova.

Dodik je juče rekao i da je kao narodni poslanik učestvovao na većini sastanaka i sednica kada su se donosili konstitutivni akti za uspostavljanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Republike Srpske i da je za mnoge od njih glasao.

"Smatrao sam to legitimnim i legalnim jer je prema Ustavu SFRJ suverenitet pripadao narodima, a srpski narod je imao pravo na svoj suverenitet i svoje odluke", istakao je predsednik Republike.

Odgovarajući na pitanja u Haškom tribunalu, Dodik je rekao da BiH nikada nije bila suverena država, a da istorijski gledano gotovo nikada nije bilo moguće usaglasiti stavove tri konstitutivna naroda u BiH.

On je naglasio i da je da je politika SDS-a bila politika opstanka BiH u Jugoslaviji, dok je HDZ, kao partija koja je bila integrisana sa HDZ-om iz Hrvatske, podržala nezavisnost Hrvatske, što je donelo mnogo turbulencija u parlamentu tadašnje BiH.

"Stranka demokratske akcije Alije Izetbegovića je takođe podržala raspad bivše Jugoslavije i samostalnost Slovenije i Hrvatske. I u tim uslovima bilo je veoma teško raditi. Partija kojoj sam pripadao smatrala je da ne treba priznati nezavisnost Slovenije i Hrvatske i da treba očuvati Jugoslaviju", rekao je Dodik.
Pogledaj vesti o: Ratko Mladić

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Den Hag: Dodik nastavlja svjedočenje na suđenju Mladiću

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 08.Dec.2015

Unakrsnim ispitivanjem predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika kao svjedoka odbrane, danas će pred Haškim tribunalom biti nastavljeno suđenje Ratku Mladiću...Dodik je juče rekao i da je kao narodni poslanik učestvovao na većini sastanaka i sjednica kada su se donosili konstitutivni akti...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.