Izvor: EurActiv Srbija, 01.Apr.2013, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS protiv budžetskog finansiranja javnih servisa

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) protivi se ideji ukidanja pretplate i prelasku na budžetsko finansiranja javnih servisa. Ovakva promena načina obezbedjivanja sredstava za funkcionisanje Radio televizije Srbije i Radio televizije Vojvodine nosi sa sobom rizik od dodatnog uticaja države na uredjivačku politiku javnih servisa. NUNS smatra da je težak ekonomski položaj gradjana Srbije samo jedan od razloga niskog nivoa naplate pretplate i podržava sve mere kojima bi se pojedine kategorije stanovništva oslobodile, potpuno ili delimično, ove obaveze.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NUNS protiv ukidanja TV pretlpate

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Apr.2013

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) protivi se ideji ukidanja pretplate i prelaska na budžetsko finansiranje javnih servisa.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

NUNS protiv ukidanja pretplate

Izvor: B92, 01.Apr.2013

Beograd -- NUNS je protiv ukidanja pretplate i prelaska na budžetsko finansiranja RTS i RTV, jer to "nosi rizik uticaja države na uređivačku politiku tih javnih servisa"...NUNS je ukazao da je siromaštvo građana samo jedan od razloga slabog prikupljanja pretplate, već je razlog "odsustvo jasne...

Nastavak na B92...

NDNV: Protiv budžetskog finansiranja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Apr.2013, 12:42

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) ocenilo je danas da je ideja o budžetskom finansiranju javnih medijskih servisa Srbije i Vojvodine "potpuno neprihvatljiva" i "korak nazad" u regulaciji medijskog sektora.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.