Muzej promašaja u Švedskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2017, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Muzej promašaja u Švedskoj

Semjuel Vest je u Helsingborgu napravio kolekciju interesantnih promašaja u svetu inovacija, koje pokazuju da iz svakog neuspeha možemo mnogo toga da naučimo.

Istraživač inovacija i psiholog Semjuel Vest planira da otvori Muzej neuspeha u Helsingborgu u Švedskoj u želji da slavi kreativnost kroz stvari koje nisu uspele na zamišljen način.

Nije neuobičajeno da kompanije pokušaju da razgranaju svoje poslovanje i da podignu svoje prihode, ali neki će možda poželeti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da zakopaju dokaz svojih neostvenih ideja i promašaja.

Bilo kako bilo, Muzej promašaja se sprema da oda počast svima onima koji su pokušali, a sve u ime slavljenja kreativnosti.

Zamisao Semjuela Vesta jeste da otvori muzej 7. juna u Helsingborgu, a na izložbi će biti izložen 51 eksponat.

Skupljanje svih ovih stvari nije bilo lako i bilo mu je potrebno nekoliko godina pre nego što je njegov rad bio spreman.

U muzeju će između ostalog biti izloženi i smrznuta goveđa lazanja kompanije Kolgejt, za koju se ispostavilo da je niko ne želi jer je ova kompanija poznata po proizvodnji paste za zube, što dovodi do negativne asocijacije; maska za lice koja šalje električne šokove (Nokia N-Gage); Koka-Kola BlāK, popularno gazirano piće sa ukusom kafe, koje se prodavalo samo dve godine (od 2006. do 2008.); parfem kompanije Harli Dejvidson, poznate po proizvodnji motocikala; Kodakov digitalni foto-aparat koji je potisnuo tradicionalne fotografije i vremenom kompaniju doveo do bankrota 2012. godine, nekoliko meseci pre nego što je Fejsbuk kupio Instagram za milijardu dolara; društvena igra koju je osmislio Donald Tramp...

"Možete mnogo toga da naučite iz neuspeha. Ove inovacije vidimo kao uspešne, ali u 90 odsto nisu i zato su jedinstvene", rekao je Vest.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.