Menica na 10 miliona dinara umesto blanko ostavke

Izvor: BKTV News, 15.Mar.2012, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Menica na 10 miliona dinara umesto blanko ostavke

Pošto su blanko ostavke zabranjene, neke partije u susret izborima odlučile da svoje predstavnike u Parlamentu 'vežu' ugovorima, za čije kršenje bi ovi bili u obavezi da plate višemilionsku odštetu. Svi kandidati Srpskeradikalne stranke na izbornoj listi za republičke poslanike moraće da potpišu menicu na čak deset miliona dinara, piše 'Press'.
Lider radikala Vojislav Šešelj odlučio je da milionskim 'udarom po džepu' kazni svakog poslanika koji po ulasku u Skupštinu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Srbije eventualno proba da izda SRS i 'preleti' u poslanički klub druge partije.
Potpredsednik radikala Zoran Krasić, koji će biti na izbornoj listi SRS-a za poslanika, nije želeo da potvrdi ali ni da demantuje da se u SRS potpisuju milionske menice kao garant vernosti partiji.
'Izborna lista nije još ni predata. Što ne pitate DS i Dinkića kako je kod njih. Kako će koja partija da se snađe i obezbedi da mafijaši ne kupuju poslanike, stvar je internog dogovora unutar same stranke', bio je kratak Krasić.
Iz straha od trgovine mandatima i osipanja poslaničkih klubova o sličnim mehanizmima zaštite razmišljaju i ostale stranke.
Kako saznaje 'Press', pojedine partije sa svojim kandidatima za poslanike potpisuju ugovore, regularno overene u sudu, koji predviđaju kaznu čak do 10 miliona dinara svakom ko se usudi da promeni stranački dres.
Izvor: vesti online
Tweet
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.